Zoveel euro ben je kwijt als je jouw feestje in een vliegtuig houdt

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Zoveel euro ben je kwijt als je jouw feestje in een vliegtuig houdt,

Voor sommigen is het de droom om in een privévliegtuig de wereld rond te gaan. Anderen blijven liever met beide benen op de grond. Echter zijn er een aantal op de wereld die nog een stapje extra zetten. Zij willen hun feestje houden, in een privévliegtuig. Het 9H-FIVE Hotel in Dubai maakt dat mogelijk. 

Houd een feestje in een privéjet

Voor $14.000 per uur kun jij genieten van een all-inclusive feestje in een Airbus ACJ TwoTwenty (BD-500-1A10). Het in Canada gebouwde vliegtuig biedt zitplaatsen voor zestien man met een eettafel voor acht. Daarnaast heeft het vliegtuig een ‘Master Suite’ met een kingsize bed en douche. Het vliegtuig kan 12 uur lang doorvliegen, wat je over iedere oceaan heen helpt. 

Het vliegtuig is eigendom van de huizen- en hotelmagnaat FIVE in Dubai. Het bedrijf heeft het voertuig omgedoopt tot hotel: het “Nine-Hotel-FIVE” ofwel 9H-FIVE. Begin dit jaar is de jet beschikbaar gesteld voor hen die hun feest naar een hoger niveau willen tillen. Zou man een retourtje Dubai-Londen uitproberen, dan zijn ze daar ongeveer $195 duizend aan kwijt. 

De concurrentie van hotelbedrijven in Dubai loopt momenteel de spuigaten uit. Giganten als FIVE en Emaar (bekend van ‘s werelds grootste gebouw, de Burj Khalifa) proberen elkander steeds te overtreffen. FIVE hoopt met hun recente investering de hotelstrijd definitief te hebben gewonnen. 

Activisten voor het klimaat uiten kritiek

Volgens een onderzoek van Greenpeace is het aantal vluchten van privévliegtuigen in 2022 met 64% gestegen. De gemiddelde CO2-uitstoot van elk van de privéjetvluchten in Europa in 2022 is 5,9 ton CO2, meer dan 23.000 kilometer rijden met een gemiddelde benzineauto. Of 8 keer op en neer van Parijs naar Rome.

De korte afstanden met privévliegtuigen zijn, zeker als er maar een paar enkelingen vervoerd worden, funest voor het milieu. Het aanbod van het vliegtuig voor feestjes heeft dan ook veel kritiek gekregen van klimaatactivisten. FIVE zelf zegt de uitstoot te compenseren met ‘Carbon points’. Deze punten zijn investeringen in het milieu op basis van de gemaakte afstanden. Helemaal schoon is de praktijk in ieder geval niet.

,
Voor sommigen is het de droom om in een privévliegtuig de wereld rond te gaan. Anderen blijven liever met beide benen op de grond. Echter zijn er een aantal op de wereld die nog een stapje extra zetten. Zij willen hun feestje houden, in een privévliegtuig. Het 9H-FIVE Hotel in Dubai maakt dat mogelijk.  Houd […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com