Zorgen over enorme crypto dump door beurs zijn “onterecht”

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Zorgen over enorme crypto dump door beurs zijn “onterecht”,

Vorige week kreeg de failliete crypto exchange FTX toestemming van de rechter om zijn crypto bezitten te verkopen. Het gaat in totaal om $3,4 miljard aan assets. Aanvankelijk leidde dit tot de nodige zorgen. Het gaat namelijk om veel geld en de verkoop van de assets zou de crypto markt omlaag kunnen trekken. Volgens Coinbase zijn deze zorgen echter onterecht.

FTX bezit miljarden aan crypto

Er zit namelijk een limiet aan de hoeveelheid tokens die FTX per week kan verkopen. Dit ligt op het verkopen van tokens ter waarde van in totaal $50 miljoen. Dit limiet zal later oplopen tot $100 miljoen. 

Het grootste aandeel aan FTX assets wordt ingenomen door solana (SOL): $1,16 miljard om precies te zijn. Daarnaast heeft FTX $560 miljoen aan bitcoin (BTC), $192 miljoen ethereum (ETH) en $1,46 miljard aan andere altcoins. Het verkooplimiet heeft volgens eerdere berichtgevingen geen betrekking op de bitcoin en ethereum bezitten van de exchange. 

Een andere reden waarom de verkoopgolf wel mee zal vallen is dat de solana token, wat het grootste deel van de assets beslaat, vastzitten tot 2025. Tot dan kunnen deze tokens dus niet worden verkocht of verplaatst. Dit geldt overigens ook voor andere tokens.

Zorgen over crypto dump zijn onterecht

Galaxy Digital zal verantwoordelijk zijn voor de verkoop van de FTX tokens. De opbrengst van de verkoop zal naar verwachting gebruikt worden om de talloze schuldeisers terug te betalen.

Vorige week daalde de bitcoin koers rap na nieuws over het besluit van de rechter. Deze impulsieve daling was echter volledig misplaatst, aldus Jeff Dorman van Arca exchange.

“De manier waarop market makers en handelaren de toevoer van FTX tokens frontrunnen, toont een compleet gebrek aan begrip van hoe een gesyndiceerd verkoopproces werkt. Dit is een proces op verzoek van de rechtbank dat Galaxy Digital langzaam en opportunistisch zal uitvoeren.”

De aanvankelijke angst die de crypto markt in zijn greep hield lijkt dus niet op zijn plek te zijn geweest. Ondanks de initiële daling van de koersen als gevolg van het nieuws, zijn ze inmiddels hersteld en staan ze hoger dan voorheen.

,
Vorige week kreeg de failliete crypto exchange FTX toestemming van de rechter om zijn crypto bezitten te verkopen. Het gaat in totaal om $3,4 miljard aan assets. Aanvankelijk leidde dit tot de nodige zorgen. Het gaat namelijk om veel geld en de verkoop van de assets zou de crypto markt omlaag kunnen trekken. Volgens Coinbase […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.