XRP ziet winsten verdampen na juridische zege over toezichthouder

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

XRP ziet winsten verdampen na juridische zege over toezichthouder,

Het is inmiddels alweer meer dan een maand geleden sinds de champagne bij Ripple, het bedrijf achter de XRP-token, ontkurkt werd. Rechter Analisa Torres oordeelde op 13 juli namelijk dat de secundaire verkoop van XRP, ofwel via handelsplatformen, niet in strijd is met de Amerikaanse effectenwetgeving. De XRP koers schoot in een rechte lijn de lucht in en het geluk leek niet meer op te gaan voor de XRP-community. Inmiddels is de koers echter weer terug bij af en zijn alle winsten compleet weggeveegd.

XRP winsten weggewist

Het is het zoveelste voorbeeld van hoe snel het allemaal kan gaan op de cryptomarkt. Vlak vóór het vonnis handelde XRP nog op een prijs van om en nabij de $0,47, maar na de overwinning werd een hoogtepunt van $0,9447 bereikt. Dit betekent dat de cryptomunt in extreem korte tijd in waarde verdubbelde.

Naarmate de koers de lucht in schoot, namen gevoelens van euforie en hebzucht steeds meer toe onder investeerders. Inmiddels staat iedereen wat dat betreft weer met beide benen op de grond, aangezien XRP op het moment van schrijven uitkomt op een koers van $0,5189.

Te midden van de bredere marktcorrectie staat XRP op het moment meer dan 13 procent lager dan vorige week. De koers is wat dat betreft natuurlijk sterk afhankelijk van de prestaties van bitcoin (BTC), dat de gehele markt met zich meetrekt.

Het laatste Ripple nieuws

Eerder deze week heb je wellicht in het Ripple nieuws voorbij zien komen dat de rechtszaak mogelijk een lang staartje krijgt. De uitspraak van 13 juli betekent niet dat er een punt achter de rechtszaak is gezet. Het was namelijk een eerste uitspraak van de rechter in de juridische strijd.

De CTO van Ripple, David Schwarts, liet deze week weten dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in hoger beroep wil gaan en het gehele proces wil stilleggen tot dit is afgerond. Dit zou betekenen dat er nog veel tijd overheen zal gaan voordat er een definitief einde aan de strijd wordt gebreid.

Na de zeer positieve uitspraak in juli verwelkomde grote beurzen als Coinbase, Gemini, Kraken en Binance.US de token van Ripple. Nu gaat bovendien het gerucht rond dat Robinhood, het populaire Amerikaanse handelsplatform, XRP zal toevoegen aan hun platform tegen eind 2023. De tijd zal ons leren of deze geruchten op waarheid zijn berust.

,
Het is inmiddels alweer meer dan een maand geleden sinds de champagne bij Ripple, het bedrijf achter de XRP-token, ontkurkt werd. Rechter Analisa Torres oordeelde op 13 juli namelijk dat de secundaire verkoop van XRP, ofwel via handelsplatformen, niet in strijd is met de Amerikaanse effectenwetgeving. De XRP koers schoot in een rechte lijn de […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.