XRP en Cardano fondsen zien lichte groei maar investeerders negatiever

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

XRP en Cardano fondsen zien lichte groei maar investeerders negatiever,

Vorige week schreven we dat crypto-fondsen twee weken geleden weer een klein beetje zijn gegroeid. Toen werd bekend dat de inflatie langzaam daalt, wat de markt leek te beschouwen als gunstig voor risicovolle activa zoals cryptocurrencies. Maar afgelopen week zijn de gemeten fondsen opnieuw gekrompen.

Bitcoin koers daalt door verschillende redenen

Dat schrijft CoinShares in zijn wekelijkse onderzoeksrapport. Vorige week zagen crypto-beursproducten in totaal een kapitaalvlucht van 55 miljoen dollar. Als reden hiervoor noemt de crypto-beursfondsaanbieder de verminderde hoop dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) binnenkort een zogenaamde spot-ETF voor bitcoin (BTC) goed zal keuren.

De crypto-markt is vorige week hard gedaald. Ironisch genoeg noemde CoinShares-analist James Butterfill vlak na de crash nog dat hier meer redenen voor waren dan alleen pessimisme omtrent de SEC. Zo zou de steeds zwakkere economie ook een belangrijke factor zijn, net als het gerucht dat SpaceX zijn BTC zou hebben verkocht.

XRP en Cardano fondsen groeiden licht

Helaas voor de bulls zagen bijna alle Exchange Traded Products (ETP’s) die CoinShares mee heeft meegeteld geld vertrekken. Bitcoin vertegenwoordigde zoals eigenlijk altijd het leeuwendeel van het volume, in dit geval zo’n 42,3 miljoen dollar van de 55 miljoen dollar. Ethereum op de beurs kromp met 9 miljoen dollar.

Ook beursproducten die short zijn op bitcoin krompen met 2,2 miljoen dollar, wat suggereert dat investeerders niet alleen een tikje meer bearish zijn, maar ook niet bereid zijn om in te spelen op een dalende koers. De enige twee uitgelichte coins waarvan beursproducten een groei hebben doorgemaakt waren XRP (+1,2 miljoen dollar) en Cardano (ADA), +0,1 miljoen dollar. Solana (SOL) zag netto geen geld vertrekken, maar heeft ook geen groei gehad.

Toch waren de outflows drie weken geleden een stuk extremer. Toen is namelijk ruim 107 miljoen dollar uit de markt gestapt, bijna het dubbele van afgelopen week dus. 70,8 miljoen dollar was toen afkomstig uit Canada. Ook afgelopen week was dit land de grootste bron van kapitaalvlucht. 35,9 miljoen dollar is namelijk uit Canada vertrokken. Duitsland stond op plek twee met 11 miljoen dollar op zijn naam.

,
Vorige week schreven we dat crypto-fondsen twee weken geleden weer een klein beetje zijn gegroeid. Toen werd bekend dat de inflatie langzaam daalt, wat de markt leek te beschouwen als gunstig voor risicovolle activa zoals cryptocurrencies. Maar afgelopen week zijn de gemeten fondsen opnieuw gekrompen. Bitcoin koers daalt door verschillende redenen Dat schrijft CoinShares in […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com