Wil Vitalik Buterin een Hard Cap voor de Ethereum supply?

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Op de GitHub van Ethereum is een discussie gestart door niemand anders dan Vitalik Buterin, de oprichter van deze cryptovaluta. Hierin vraagt hij zich af of er een hard cap nodig is voor de supply van Ethereum. Op het moment heeft Ethereum geen maximale aantal munten die in omloop kunnen zijn. Er zijn op het moment iets meer dan 98 miljoen ETH in omloop, maar er is nooit vastgelegd hoeveel ETH er in totaal ooit gemaakt kunnen worden.
Een discussie over de supply van Ethereum
Dat er nooit een totale hoeveelheid Ethereum is vastgelegd werd in het verleden wel eens als een probleem gezien. De laatste maanden leek hier een stuk minder discussie over. Mensen leken dit discussiepunt wel vergeten te zijn. Misschien komt dat ook wel door de switch naar het Proof of Stake (POS) protocol, dat onvermijdelijk is. Een inflatoire Ethereum ecosysteem is dan niet eens zo’n slecht idee.
Toch laaide de discussie weer op. Op de GitHub (link) startte Vitalik Buterin een discussie over de Hard Cap. Er komt wel naar voren in de discussie dat dit wel veel werk vereist met grote veranderingen in de Ethereum code. Er is op het moment nog niet duidelijk of deze veranderingen echt worden doorgezet.
Het voorstel
Het lijkt er op dat Vitalik zelf een voorstander is van een hard cap. In het voorstel komt naar voren dat de supply van ETH maximaal 120 miljoen Ether moet gaan worden. Dit kan – als het voorstel positief wordt ontvangen – in de toekomst nog een ander getal worden. Als 120 miljoen aangehouden wordt, dan kan dit al vrij snel behaald worden. Als dit wordt ingevoerd heeft het zowel voor als nadelen.
Is het een 1 april grap?
De discussie werd geplaatst op een merkwaardige dag: 1 april. Alhoewel niets er op lijkt dat het om een slechte grap gaat, zijn gebruikers toch een beetje terughoudend. Een andere gebruiker reageerde dat hij het allemaal een beetje manipulatief vindt. Als iedereen fel tegen zou zijn, dan kan Vitalik zeggen dat het om een grap ging. Als mensen juist voor zijn, kan hij het plan doorzetten zonder gezichtsverlies te leiden. Wij denken echter dat het geen grap is en dat Vitalik de discussie over een Ethereum hard cap serieus op gang wilde hebben.
Het bericht Wil Vitalik Buterin een Hard Cap voor de Ethereum supply? verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.