Western Union test Ripple xRapid

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Western Union, een Amerikaanse onderneming in de financiële dienstverlening, test officieel de xRapid technologie van de cryptovaluta Ripple uit. Dit is groot nieuws voor allebei de bedrijven, omdat het verbeteren van de liquiditeit bij bedrijven die geld overmaken aanbieden, hard nodig is. Vooral als dit dankzij Ripple ook leidt tot lagere tarieven voor zowel gebruikers als serviceproviders. Wij denken dat dankzij de samenwerking tussen Western Union en Ripple het alleen maar beter kan worden vanaf nu.
Western Union gaat de xRapid techniek van Ripple gebruiken
Veel mensen in de cryptocurrency-wereld hebben gemengde gevoelens bij Ripple en XRP. Het bedrijf werkt veel samen met traditionele banken en andere bedrijven in de huidige financiële sector. Oorspronkelijk zijn cryptovaluta bedoeld om zo decentraal mogelijk te zijn. Veel mensen die cryptovaluta bezitten willen juist zoveel mogelijk loskomen van het huidige banksysteem. Het potentieel van XRP wordt echter wel door veel mensen erkend. De samenwerking tussen Western Union en Ripple wordt gezien als een positieve stap.
Deze samenwerking hangt al geruime tijd in de lucht, maar werd nooit officieel bevestigd door één van de partijen. Vorige week bevestigde Western Union dat zij aan het kijken zijn naar de xRapid oplossing van Ripple, om hierdoor de kosten te drukken. Op deze manier kunnen zij wereldwijd betalingen doen binnen enkele seconden zonder hoge transactiekosten.
Western Union richt zich al een tijd op de kansen die blockchaintechnologie biedt. Zij erkennen dat zij nu testen doen met de Ripple xRapid technologie, maar blijven wel verder kijken. Ripple is niet het enige bedrijf waar zij op dit gebied mee willen samenwerking.
Gaat het echt gebruikt worden?
Of Western Union ooit volledig gebruik gaat maken van xRapid en XRP is nog onzeker. Zij zijn nu in de testfase en er zijn geen bindende contracten getekend. Het is goed mogelijk dat Western Union besluit om er niet mee door te gaan. Ook kunnen zij een andere blockchaindienst gaan gebruiken. Het is in ieder geval erg goed voor de cryptocurrency-wereld dat grote bedrijven er mee aan de slag gaan.
Het bericht Western Union test Ripple xRapid verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.