Wereldeconomie verzwakt en dat is slecht voor de bitcoin koers

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Wereldeconomie verzwakt en dat is slecht voor de bitcoin koers,

De wereldeconomie verzwakt en dat is een slechte ontwikkeling voor de bitcoin (BTC) koers. Vanuit economisch perspectief staat deze week in het teken van belangrijke data over de industrie en de dienstensector. Voor de Eurozone springen met name Duitsland en Frankrijk eruit als zwakke broeders en ook voor de rest van de wereld lijkt het de verkeerde kant op te vallen.

Wat zegt de data en wat betekent dat voor de bitcoin koers?

Wereldeconomie hobbelt achteruit

Als we naar de zogenaamde Global PMIs kijken – de gezondheidsmeters voor de wereldwijde industrie en dienstensector – zien we een verontrustend beeld. Wereldwijd ging het al langer niet goed met de industrie, maar de dienstensector wist het koppie nog aardig boven water te houden.

Bron: Haver Analytics

Nu zien we aan de onderstaande grafiek dat ook de dienstensector aan een uitglijder begint en mogen we het woord “recessie” weer voorzichtig noemen.

Hoewel de Franse industrie positief verraste en de Duitse industrie een bodem lijkt te vinden, zien we de dienstensector pijn lijden. In Frankrijk kwam deze binnen op 46,7 en in Duitsland op 47,3 (terwijl 51,5 verwacht werd).

In de bovenstaande grafiek zien we steeds minder landen naar de linkerbenedenhoek trekken; wat betekent dat de Services PMI (gezondheid dienstensector) afneemt. Langzaam maar zeker beginnen bitcoin en de wereldeconomie de pijn van de renteverhogingen van centrale banken te voelen.

Wat betekent dat voor de bitcoin koers?

In principe leert deze dat ons dat de wereldeconomie weer een stapje dichter bij een recessie is en dat is NIET goed voor bitcoin. Een recessie betekent namelijk dat mensen hun banen verliezen en dat ze investeringen moeten verkopen om het hoofd boven water te houden.

Een recessie betekent simpelweg dat er even te weinig geld is om de rekeningen te kunnen betalen en dan staan investeringen als bitcoin natuurlijk als eerste op de nominatie om verkocht te worden.

Wat dat betreft is het te hopen dat de wereldeconomie deze ontwikkeling kan omdraaien, maar voorlopig begint het er steeds minder rooskleurig uit te zien.

Dat zien we in principe ook terug in de bitcoin koers, die al langer moeite had om zijn bullish momentum terug te pakken en afgelopen week een schuiver naar beneden maakte.

,
De wereldeconomie verzwakt en dat is een slechte ontwikkeling voor de bitcoin (BTC) koers. Vanuit economisch perspectief staat deze week in het teken van belangrijke data over de industrie en de dienstensector. Voor de Eurozone springen met name Duitsland en Frankrijk eruit als zwakke broeders en ook voor de rest van de wereld lijkt het […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com