Wending in crypto zaak: rechter beveelt ontzegeling Binance dossier

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Wending in crypto zaak: rechter beveelt ontzegeling Binance dossier,

Er heeft belangrijke ontwikkeling plaatsgevonden in de juridische strijd tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Binance. Op 15 september heeft een rechter een motie van de SEC goedgekeurd om cruciale documenten in de rechtszaak openbaar te maken.

Deze beslissing is genomen na de beschuldigingen van een “gebrek aan transparantie” aan het adres van Binance.US, de Amerikaanse tak van de enorme crypto beurs. De documenten waren op verzoek van de SEC verzegeld en worden nu op verzoek van de SEC weer ontzegeld.

Veel speculaties omtrent juridische crypto strijd

Er wordt gespeculeerd dat de goedkeuring voor de ontzegeling van deze documenten te maken heeft met het vertrek van enkele leidinggevenden bij Binance. In het afgelopen jaar hebben al meer dan tien leidinggevende de wereldwijd bekende crypto-beurs verlaten. Changpeng Zhao, de CEO van Binance, bevestigde onlangs nog het vertrek van Brian Shroder, de CEO Binance.US. Hij zou volgens CZ “een welverdiende pauze” nemen.

De ontzegeling van de documenten onthult ook het conflict rondom de holdingmaatschappij van Binance.US genaamd BAM. Volgens de SEC had het slechts 220 documenten met betrekking tot het onderzoek geproduceerd, waaronder verwarrende schermafbeeldingen. Dit riep meteen zorgen op over de veiligheid van de klantactiva.

De onthullingen markeren een belangrijke wending in de rechtszaak tussen de SEC en Binance. Waarschijnlijk zal het publiek binnenkort toegang hebben tot kritieke informatie die voorheen verborgen was.

13 aanklachten tegen Binance

In juni dit jaar werd de rechtszaak tegen Binance.US aangespannen waarbij 13 aanklachten werden ingediend. De SEC beweert dat er miljarden dollars aan klantentegoeden “werden samengevoegd op een rekening” die gekoppeld was aan een bedrijf van Changpeng Zhao.

Deze juridische strijd blijft de crypto-industrie boeien en zal mogelijke verdere gevolgen hebben voor de regulering en transparantie in de sector. Het is een zaak die nauwlettend in de gaten wordt gehouden door zowel experts als enthousiaste investeerders.

,
Er heeft belangrijke ontwikkeling plaatsgevonden in de juridische strijd tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Binance. Op 15 september heeft een rechter een motie van de SEC goedgekeurd om cruciale documenten in de rechtszaak openbaar te maken. Deze beslissing is genomen na de beschuldigingen van een “gebrek aan transparantie” aan het adres […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.