Weekendcolumn: Bitcoin spot ETF’s een succes of niet?

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Weekendcolumn: Bitcoin spot ETF’s een succes of niet?,

Inmiddels zijn we een maand verder sinds de goedkeuring van de bitcoin spot ETF’s.  Dus is het een mooi moment om eens de balans op te maken. Aan de hand van een aantal grafieken zal duidelijk worden of we van een succes kunnen spreken of niet.

Van de 5.535 ETF lanceringen in 30 jaar zijn IBIT en FBTC Bitcoin ETF’s veruit de meest succesvolle ooit in de eerste 30 dagen na lancering. Zelfs ARKB en BITB staan in de top 25 ooit!

En wat te denken van deze prachtige grafiek (zie hieronder) die het netto effect van de Bitcoin ETF’s tot nu toe laat zien (uitgedrukt in BTC).

Ik zag online veel  commentaren voorbij komen die suggereerde dat de in en outflow gelijk zijn. De funds zouden slechts roteren vanuit GBTC (Grayscale) maar dit is dus overduidelijk niet waar. 

Afgelopen donderdag en vrijdag zagen we nog twee grote netto positieve dagen. Donderdag was een plusdag van 8.553 BTC en vrijdag maar liefst 11.937 BTC. De ETF netto-instroom van vrijdag bedroeg meer dan een half miljard USD. $541 miljoen om precies te zijn met Blackrock voor $250 miljoen en Fidelity voor bijna $200 miljoen.

Hiermee is er in de eerste maand een netto positieve instroom van 62.3K BTC geweest, inclusief meer dan 150k BTC die uit Grayscale is gehaald. Dit is natuurlijk gigantisch. Het is niet uit te sluiten dat dit leidt tot een soort vliegwiel effect. De prijs stijgt, wat leidt tot meer interesse, wat leidt tot meer instroom, wat leidt tot een hogere prijs, enzovoort. Er is nog een lange weg te gaan, maar we hebben deze week $1,2 miljard aan netto instroom gehad.

Op dit moment worden er 900 BTC per dag gemined. Donderdag en vrijdag was de vraag ruim 10x groter dan de uitgifte van nieuw aanbod. Over 2 maanden vindt de bitcoin halving plaats. Dit betekent dat er nog maar 450 nieuwe BTC per dag worden uitgegeven.

Wat gebeurt er als de vraag 20x groter is dan het aanbod?


Wekelijks schrijft Bitcoin deskundige Rick Hutting een weekendcolumn over het onderwerp. Je kunt je aanmelden voor zijn gratis dagelijkse online nieuwsbrief door hier te klikken . Daarnaast kun je hem ook volgen op Linkedin.

The post Weekendcolumn: Bitcoin spot ETF’s een succes of niet? appeared first on BLOX | Nieuws.

,

Inmiddels zijn we een maand verder sinds de goedkeuring van de bitcoin spot ETF’s.  Dus is het een mooi moment om eens de balans op te maken. Aan de hand van een aantal grafieken zal duidelijk worden of we van een succes kunnen spreken of […]

The post Weekendcolumn: Bitcoin spot ETF’s een succes of niet? appeared first on BLOX | Nieuws.

,
Lees het originele artikel op Btcdirect.eu

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.