Wat is Electroneum en waarom zou je hierin investeren?

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

De digitale geldmarkt is een dynamische markt die dagelijks groeit. Maar heel erg transparant is de markt niet voor de meeste beginners. Er zijn veel munten, verschillende exchanges en voordat je aan de slag kunt, moet je eerst weten welke munten interessant zijn. Electroneum is een van de cryptovaluta die de drempel weg wil halen. En dat mag zo rigoureus opgevat worden als het klinkt, want dit platform wil investeren in ETN net zo makkelijk maken als het downloaden van een mobiele applicatie.
Electroneum is een afsplitsing van Monero en heeft een ASIC-proof manier van delven gebruikt. Zo worden de munten eerlijker verspreid. De doelstellingen van Electroneum zijn overigens ambitieus. Het wil het betaalmiddel worden voor het online casino, maar wil tevens de wereld van de online spellen overnemen. Zo wordt het mogelijk om met dezelfde munteenheid te betalen bij het spelen van World of Warcraft, Fifa en Tribal Wars. Om dit mogelijk te maken, heeft ETN een flinke community nodig, net als de gemiddelde crypto. Maar het platform moest de ICO al voortijdig sluiten omdat het streefbedrag binnen was, en heeft op dit moment al meer dan 1 miljoen actieve leden. En dat aantal stijgt elke dag verder.
Waarom is Electroneum interessant?
Een van de redenen waarom Electroneum zo interessant is, is het feit dat de ICO voortijdig gesloten moest worden omdat het gewenste bedrag al binnen was. Toen het platform live moest komen, werd Electroneum slachteroffer van een DDoS-aanval. Er werd hard gewerkt om de software veiliger te maken, in samenwerking met HackerOne. Daardoor werd de munt later gelanceerd dan het idee was, maar wisten de oprichters wel zeker dat alles in orde was.
In januari 2018 kwam het bericht naar buiten dat Electroneum een gebruikersbereik verworven had van bijna 100 miljoen mensen. Dit heeft het weten te bereiken door overeenkomsten te sluiten met onder andere BMedia, Effortel en Fanfare. Hierdoor is een enorm potentieel opgezet dat ingezet kan worden om de ETN-crypto een nog grotere community te geven in de toekomst. Maar Electroneum is nog lang niet waar het wil zijn. Er is hard gewerkt aan de mobiele miners voor Android en iOS, de manier om munten te delven met een mobiele telefoon zonder dat deze hierdoor heet wordt. Ook is het extra internetverbruik minimaal en wordt de batterij niet onnodig belast. Het spelen van een spelletje kost aanzienlijk meer krachtreserve dan het runnen van de miner.
Overigens heeft Electroneum hier nog verder over nagedacht. Cryptovaluta moet het betaalmiddel van de toekomst worden. De (anonieme) oprichter van Bitcoin schreef al over een munt die echt eigendom van de mensen zou zijn, maar Bitcoin heeft hier zelf in gefaald. Grote farms in China mijnen namelijk het grootste gedeelte van de munten en voor de gemiddelde consument ligt de munt ver buiten het bereik. Met Electroneum heb je echter niets aan de grote ASIC-machines. Het is namelijk ASIC-proof. Concreet betekent dit dat je met een computer, laptop of mobiele telefoon prima de kans hebt om blokken te vinden. Een eerlijke verspreiding van de munten dus, waardoor een grote community ontstaat.
De market cap van Electroneum
Electroneum heeft een market cap van 21 miljard munten. Dat is veel hoger dan de 21 miljoen munten die Bitcoin als market cap gekozen heeft. De reden om de bovengrens zoveel hoger in te stellen, heeft een psychologische achtergrond. Electroneum wil de community kunnen belonen voor deelname en activiteit, maar wil de waarde van de munten tegelijkertijd integer houden. En laten we eerlijk zijn, wat klinkt beter als betaling: 10 ETN of 0,0000130 BTC?
Wanneer alle 21 miljard munten in omloop zijn, kunnen de miners overigens nog steeds aan het werk. Zij halen dan geen nieuwe blokken meer binnen, maar krijgen een deel van de transactiekosten als beloning voor de inspanningen die geleverd worden. Ook dit is een strategische keuze. Hoe actiever de community achter de munt blijft, hoe beter de toekomst van ETN eruit zal zien.
Electroneum koers: actuele ETN-waarde
Wil je investeren in cryptovaluta, maar wil je geen duizenden euro’s neerleggen om getallen vóór de komma te krijgen zoals bij Bitcoin en Ethereum? Dan is Electroneum een goede optie. De waarde van een ETN is namelijk veel lager dan die van veel andere munten. Daar moet direct bij gezegd worden dat deze munt nog in de kinderschoenen staat. In november 2017 werd de munt in omloop gebracht na een succesvolle ICO. En net als bij veel van de andere cryptovaluta was er een stijging te zien rond de jaarwisseling, gevolgd door een daling.
Maar dat is niet het hele verhaal. De ETN koersen zijn op dit moment wellicht nog het minst interessant voor de mensen die op zoek zijn naar een munt om in te investeren. Electroneum zit nog in de aanvangsfase en is hard aan het werk om meer mensen te bereiken en samenwerkingen aan te gaan met verschillende grote bedrijven. Wanneer dit lukt – en ETN het betaalmiddel wordt bij online games bijvoorbeeld – schiet de interesse voor Electroneum hard omhoog. Zeker nu er steeds meer interesse voor de munt komt, en ETN ook op exchanges gekocht en verhandeld kan worden.
ETN kopen of verkopen
ETN heeft een vervelend nadeel gehad bij het opstarten van de munt. Het is namelijk de zoveelste altcoin en het is zeker niet de eerste afsplitsing geweest in de wereld van de digitale valuta. Dit betekent dat de makers van de hardware wallet en de exchanges voorzichtiger zijn geworden en niet meer alle munten direct toegankelijk maken. De DDoS-aanval op 1 november, vlak voor de lancering van de munt, heeft dit natuurlijk niet bevorderd.
De eerste exchange waar ETN te koop was, was Cryptopia. In maart 2018 volgde vervolgens ook KuCoin, waar ETN nu ook gekocht en verhandeld kan worden, net als veel andere altcoins. Heb je nog geen cryptomunten en wil je handelen op een exchange waar geen fiatgeld gebruikt kan worden? Dan is het verstandig om eerst even naar LiteBit of BL3P te gaan om daar cryptomunten aan te kopen met euro’s, zodat je met die cryptovaluta verder kunt om ETN te kopen.
Electroneum wallet
Ben je op zoek naar een goede manier om jouw ETN te bewaren, dan ben je aangewezen op de diensten van Electroneum zelf. Op dit moment wordt er een mobiele online wallet aangeboden, maar kun je ook kiezen voor een papieren wallet. Gezien de geringe leeftijd van Electroneum én het feit dat het een afsplitsing is van Monero, is er op dit moment nog geen hardware wallet die je kunt gebruiken voor de opslag van de munten. Wanneer de populariteit van ETN verder stijgt de komende maanden, bestaat de kans dat een bedrijf als KeepKey, Trezor of Ledger alsnog ondersteuning zal bieden voor deze Electroneum tokens.
The post Wat is Electroneum en waarom zou je hierin investeren? appeared first on Cryptostart.

Lees het originele artikel op Cryptostart.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.