Wat gaat Facebook doen met blockchaintechnologie?

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Een week geleden hebben wij een blog geschreven over een aankondiging van Facebook. Veel mensen dachten dat er een Facebook cryptocurrency zou gaan komen. In de aankondiging werd echter alleen gesproken over het verkennen van blockchaintechnologie. En hoe deze ingezet zou kunnen worden binnen het bedrijf Facebook en onderliggende ondernemingen. In deze blog kijken we naar de verschillende mogelijkheden die Facebook zou kunnen gaan onderzoeken. Of er een Facebook cryptovaluta gaat komen lijkt ons erg onwaarschijnlijk. Mede omdat het bedrijf alle cryptocurrency advertenties in de ban heeft gedaan. Dat de aankondiging van Facebook veel los heeft gemaakt, mag duidelijk zijn. Hieronder aan aantal opties die het team blockchain van Facebook waarschijnlijk gaat onderzoeken.
Identiteit bevestigen
Er zijn experts die beweren dat Facebook de blockchaintechnologie kan gaan gebruiken om identiteit te verifiëren. Via Facebook inloggen wordt door enorm veel websites geaccepteerd als bevestiging van identiteit. Alle data wordt nu centraal opgeslagen. Met blockchaintechnologie kan er geverifieerd worden van wie bepaalde data afkomstig is. Dit zou ook een oplossing kunnen zijn voor het probleem dat Facebook heeft met betrekking tot het verspreiden van foute data. Ook zal Facebook gebruikt kunnen worden voor bevestigen van identiteit voor meer gevoeligere websites, zoals in de financiële industrie. Als Facebook gehackt wordt, dan staan de gegevens alsnog veilig in een decentrale blockchain.
Vertrouwen van gebruikers terugwinnen
Op het moment van schrijven heeft Facebook een groot vertrouwensprobleem. Data zijn gelekt en de banden met Cambridge Analytica hebben het imago van het bedrijf zeker geen goed gedaan. Met blockchaintechnologie hoeven gebruikers niet meer te vertrouwen op alleen Facebook, maar op de blockchaintechnologie. Mensen die nu het bedrijf niet vertrouwen, kunnen nu hun gegevens bewaren in de blockchain. Als dit soort technologie geïmplementeerd wordt, hebben gebruikers weer controle over hun eigen data.
Tokens
Facebook zou een eigen token kunnen maken of een huidige token gebruiken. Zo kunnen zij gebruikers onderling betalingen laten verrichten of anderen belonen voor het maken van content. Op het moment hebben zij een centrale bron van inkomen door middel van onder andere advertenties. Zij kunnen dit met (eigen) tokens decentraal maken. Ze boren zo tevens een nieuwe bron van inkomsten aan.
Advertentiefraude voorkomen
Advertentiefraude kost de industrie meer dan 19 miljard euro per jaar. Dit is 9% van alle omzet die behaald wordt met digitaal adverteren (bron). Door identiteit te bevestigen van personen en data kan dit bedrag omlaag worden gebracht.
Wanneer weten we wat Facebook gaat doen met blockchaintechnologie?
Het gaat nog een hele poos duren voordat we weten wat Facebook precies gaat doen. Er zijn enorm veel mogelijkheden die het bedrijf kan gaan ontdekken. Wij houden het nieuws in ieder geval goed in de gaten.
 
Het bericht Wat gaat Facebook doen met blockchaintechnologie? verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.