Wanneer moet je NIET investeren in een ICO

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

ICO’s worden steeds populairder en ook steeds meer mensen investeren in deze Initial Coin Offerings. Men beseft vaak niet dat dit soort investering een hoog risico hebben. Omdat er in de wereld van nieuwe cryptocurrency zo enorm veel geld omgaat, worden er helaas ook veel slechte projecten gelanceerd. Ook deze ICO’s halen torenhoge bedragen op, terwijl de investeerders hier niet veel van terug gaan zien. Dit had voorkomen kunnen worden. Voordat je gaat investeren in een ICO moet je goed opletten. Lees de onderstaande vijf punten eens door. Als je op al deze punten let voordat je gaat investeren, dan vallen er al heel wat nieuwe ICO’s af.
Lees ook: Investeren in een ICO, waar moet je op letten? en Wat is een ICO?
Neppe team informatie
Bij elke nieuwe munt staat op de website wie er aan de coin meewerken. Veel goede cryptovaluta hebben een link naar bijvoorbeeld de LinkedIn pagina van een persoon of een uitgebreide uitleg. Sommige slechte ICO’s hebben een lijst van niet-bestaande mensen of zetten mensen als adviseur neer die helemaal niet verbonden zijn aan een project. Vitalik Buterin is een goed voorbeeld. Sommige projecten gebruiken zelfs valse namen en foto’s van willekeurige mensen om zo betrouwbaar over te komen. Kijk dus de teamleden goed na.
Gebruik van de bekende termen
Open een willekeurige ICO en je komt de bekende termen snel tegen: Disrupt, decentralization, blockchain, consensus etc. Het gebruiken van deze termen is niet erg, maar het moet wel blijken dat de maker van de website en het team achter een munt weet wat deze betekenen. Ook heeft niet elk project eigenlijk een blockchain nodig. Probeer door alle bekende en ‘dure’ termen heen te prikken en kijk wat er dan nog over blijft van de ICO.
Aantal tokens
Het Engelse woord “supply” kan meerdere dingen betekenen in de wereld van cryptovaluta. Zo kan het gaan over de totale hoeveelheid coins die nu in omloop is, de maximale coins die ooit in omloop komen of het aantal coins dat tijdens een ICO worden verkocht. Als er tijdens een ICO bijvoorbeeld 10% van de totale hoeveelheid coins wordt verkocht, dan moet je goed oppassen met investeren.
Een niet-werkende code van een ICO munt
Voordat iemand om geld gaat vragen voor een ICO, moeten zij op z’n minst een werkende code hebben. Een ICO lanceren is meer dan alleen een whitepaper en een mooie website met een standaard zakelijke template of thema. Er zijn echter veel ICO’s tegenwoordig die nog geen werkende code hebben op het moment van het lanceren van de ICO. Wij investeren liever niet in zulke projecten.
Het bericht Wanneer moet je NIET investeren in een ICO verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.