Waarom stijgt de bitcoin koers vandaag? 2 oorzaken

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Waarom stijgt de bitcoin koers vandaag? 2 oorzaken,

De bitcoin koers is sinds vanochtend vroeg flink in waarde gestegen. De stijging lijkt vooral voort te vloeien uit verwachtingen omtrent de Amerikaanse rente. Daarnaast zorgt een short squeeze voor nog meer opwaartse druk.

Bitcoin koers breekt uit en bereikt $27.400

Op de koersgrafiek is te zien dat bitcoin vanochtend begon aan een behoorlijke opwaartse beweging. Bitcoin steeg in een relatief snelle beweging naar een hoogtepunt van op het moment van schrijven van $27.419.

De stijging brengt bitcoin naar het hoogste prijspunt sinds 31 augustus. De beweging volgt na een periode van relatieve involatiliteit waarin BTC vrijwel geen grote bewegingen liet zien.

De bitcoin koers over de afgelopen 24 uur – Bron: CoinMarketCap.

Op het moment van schrijven is de bitcoin prijs op crypto exchange Bybit $27.371. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 25.681 euro.

Positieve geluiden omtrent inflatie goed voor bitcoin

Waar een dergelijke stijging vaak ontstaat door groot nieuws, is dat hier niet het geval. De stijgende bitcoin koers lijkt vooral voort te vloeien uit optimisme omtrent de Amerikaanse rente.

De verwachting is dat deze op woensdag namelijk gelijk zal blijven. Een stijgende rente zou daarentegen juist slecht nieuws zijn geweest. Handelaren achten de kans 99% dat de Amerikaanse centrale bank de rente gelijk zal houden op 5,25-5,50%.

Een pauze in de renteverhogingen kan daarnaast een signaal zijn dat de periode van stijgende rentes tegen zijn einde begint aan te lopen.

Short squeeze nog een oorzaak voor stijgende koers

Tot slot is een short squeeze nog een mogelijke factor die de stijgende koers een extra zetje in de rug geeft. Short sellers zijn handelaren die verwachten dat de koers gaat dalen. Zodra de koers juist stijgt dan kan het gebeuren dat short sellers hun posities gedwongen moeten sluiten.

Het sluiten van een short-positie gebeurt door het onderliggende activum te kopen. Gebeurt dit op grote schaal dan kan dit een kettingreactie veroorzaken, wat ook nu deels het geval lijkt te zijn.

Waar de waarde van short liquidaties normaliter rond tussen de $1 miljoen en $150.000 ligt, was dit de afgelopen 24 uur bijna $30 miljoen.

,
De bitcoin koers is sinds vanochtend vroeg flink in waarde gestegen. De stijging lijkt vooral voort te vloeien uit verwachtingen omtrent de Amerikaanse rente. Daarnaast zorgt een short squeeze voor nog meer opwaartse druk. Bitcoin koers breekt uit en bereikt $27.400 Op de koersgrafiek is te zien dat bitcoin vanochtend begon aan een behoorlijke opwaartse […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com