Waarom investeren in NEO? Een overzicht

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Neo wordt door veel  experts op het gebied van cryptocurrency gezien als één van de meest veelbelovende cryptomunten.  NEO wordt vaak vergeleken met Ethereum, maar heeft duidelijke voordelen ten opzichte van Ethereum, in dit artikel beschrijven we de historie,  de mogelijkheden en voordelen van deze cryptomunt. Ook zal duidelijk worden dat NEO niet zomaar de zoveelste kloon is van een andere munt maar dat deze echt vernieuwend is.
Direct NEO kopen met iDEAL? Klik dan hier!
Historie NEO
Het bedrijf Onchain uit Shanghai is al in 2014 begonnen met de ontwikkeling van een cryptomunt,  genaamd Antshares (ANT).  Op 24 juli 2017 is de naam Antshares gewijzigd in de betere merknaam NEO.
Een groot voordeel is dat NEO dus zijn roots in China heeft liggen. Voor andere cryptomunten (en niet alleen cryptomunten maar ook bedrijven) is het vaak moeilijk om op de Chinese markt een voet aan de grond te krijgen. NEO kent dit probleem niet, sterker nog, de Chinese overheid ondersteunt de munt en het onderliggende systeem.
Dit is een groot voordeel gezien het potentieel wat China en in de toekomst wellicht ook andere Aziatische landen biedt.
De Blockchain van NEO
De manier waarop het onderliggende systeem is vormgegeven verschilt in hoge mate van die van de meeste andere cryptomunten.  Er is goed gekeken naar een aantal nadelen van andere munten en deze zijn opgelost bij NEO. Dit maakt dat NEO niet de Chinese variant van Ethereum is, wat vaak gezegd wordt, daarom verschillen de munten teveel.
NEO maakt gebruikt van een vaste hoeveelheid cryptomunten die ‘gecontroleerd’ decentraal gemined worden. Niet iedereen kan deze munten dus minen, maar een geselecteerd aantal ‘boekhouders’.  Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van Proof of Work of Proof of Stake, maar van het ‘Delegated Byzantine Fault Tolerance alternative‘ (dBFT) consensusmechanisme. Dit is een groot verschil met Ethereum.
Doordat de boekhouders bekend zijn, krijgt de overheid ook beter zicht op het netwerk, wat aantrekkelijker is voor de wettelijke instanties. Er komen in totaal 100 miljoen NEO tokens en deze kunnen met een minimale hoeveelheid van 1 token verhandeld worden, in  tegenstelling tot andere tokens is de NEO dus niet deelbaar in kleinere porties. Deze 100 miljoen tokens komen over een periode van 22 jaar beschikbaar.
Transacties en GAS
Om de transactiekosten te betalen wordt een tweede munt, de GAS,  gebruikt. Dit is een wezenlijk verschil met andere cryptomunten, waarbij een klein deel  van de munten als transactiekosten in  rekening wordt gebracht.  De kosten die in rekening worden gebracht komen  ten goede aan de ‘boekhouders’  en de bezitters van NEO tokens. Dus bezit je NEO tokens, dan ben je eigenlijk een soort aandeelhouder en deel je mee in de ‘winst’, naarmate het aantal transacties toeneemt wordt het aandeel in de winst groter.
Dit heeft ook als gevolg dat een NEO wallet buiten het opslaan van de NEO’s ook functionaliteit bezit om te zien hoeveel GAS tokens je verdiend hebt en deze op te slaan.
De transactiesnelheid ligt op 1000 transacties per seconde. Door de onderliggende structuur kan deze makkelijk opgeschaald worden naar b.v. 10.000 acties per seconde. Dat betekent dat de NEO makkelijk groei in het gebruik aan kan
Slimme contracten
NEO biedt net als Ethereum een platform waarop applicaties gebouwd kunnen worden. Deze toepassingen worden op de NEO blockchain geprogrammeerd volgens bepaalde logica, zodat processen en transacties geautomatiseerd kunnen worden
Ethereum biedt dezelfde mogelijkheid, maar voor Ethereum is slecht één programmeertaal te gebruiken, genaamd ‘Solidity’, een eigen programmeertaal.
Voor NEO zijn er meerder programmeertalen beschikbaar, op dit moment zijn dat:
C#
VB.Net
F#
Java
Kotlin
Binnenkort komen daar nog de volgende programmeertalen bij:
C
C++
Golang
Python
Javascript
Een programmeur hoeft dus geen nieuwe taal te leren, maar kan gelijk aan de slag met de taal van zijn of haar keuze. Tevens zorgt dit ervoor dat de kans groter is dat er ook communicatie/uitwisseling  plaats kan vinden met andere cryptomunten die een vorm van slimme contracten ondersteunen.
Samengevat
In de vergelijken met Ethereum wint de NEO, een aantal knelpunten in Ethereum zijn opgelost, wat de NEO maakt tot een cryptomunt met heel veel potentie. De belangrijke USP’s (Unique selling points) van  de NEO zijn in willekeurige volgorde:
Meerdere (gangbare) programmeertalen worden ondersteund, en daar komen er nog meer bij
Geen proof of work of proof of stake maar dBFT
Mogelijkheden op Chinese markt + ondersteuning Chinese overheid
GAS in combinatie met ‘Boekhouders’ in plaats van miners
De transactiesnelheid is hoog + schaalbaarheid groot
Decentraal maar gecontroleerd, beperkt aantal miners (boekhouders)
Roadmap met interessante ontwikkelingen

Zie ook
Voor meer informatie lees de whitepaper van NEO via deze link
Direct NEO kopen met iDEAL? Klik dan hier!
Het bericht Waarom investeren in NEO? Een overzicht verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.