Waar moet je op letten bij de keuze van een mining pool

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Hieronder een opsomming van de zaken die (in meerdere of mindere mate) van belang zijn bij de keuze van een mining pool:
De hashrate van de pool.
Het aantal deelnemende miners.
Latency
De minimale hoeveelheid verdiende coins voordat er uitbetaald wordt.
De in rekening gebrachte mining fee
Overige features

De hashrate van de pool en het aantal deelnemende miners
De hashrate van de pool en het aantal deelnemende miners is een goede indicatie van de betrouwbaarheid van de pool. Hoe meer miners voor de pool hebben gekozen, des te meer mensen die de pool vertrouwen. De hashrate is natuurlijk ook een goed indicatie voor de betrouwbaarheid, hoe hoger hoe beter.
Is de hashrate echt laag dan zal er slechts zelden een block gevonden worden, is de hashrate heel hoog dan wordt er heel vaak een block gevonden en zal de verdienste in coins per block kleiner zijn, maar zal wel meer geleidelijk verlopen. De uiteindelijke verdiensten  zullen op de lange termijn gemiddeld hetzelfde zijn, want deze zijn natuurlijk afhankelijk van je eigen hashrate.
Lees ook:
Slush pool mined hun eerste Bitcoin block
Het genesis block van Bitcoin
Latency
De latency, oftewel de vertraging, is ook van belang. Stel dat twee miners op hetzelfde moment een block vinden dan ‘wint’ diegene met de laagste latency, oftewel de minste vertraging. Sommige mining pools hebben meerdere servers en je wordt automatisch doorgeschakeld naar de server met voor jouw de laagste latency.
De minimale hoeveelheid coins voordat er uitbetaald wordt en de mining fee
Per mining pool verschilt de minimale hoeveelheid die gemined moeten worden voordat er uitbetaald wordt. Deze is bij voorkeur zo laag mogelijk, des te eerder worden de coins naar je wallet overgemaakt. Ook hier geldt weer dat voor de lange termijn de gemiddelde opbrengst hetzelfde is. Maar wanneer je met een beperkte hasrate aan het minen bent is het gewoon leuker als er wat vaker coins uitbetaald worden.
De mining fee is een percentage van de opbrengst die de mining pool inhoudt om de pool draaiende te houden.  Hoe minder is hier niet altijd hoe beter,  je wilt immers dat de pool waarin je deelneemt stabiel blijft draaien.
Overige features
Heb je meerder mining computers is het fijn als ‘workers’ ondersteund worden.  Je kan dan per computer zien wat de hashrate is. Sommige pools sturen een mail als de computer uitvalt (hashrate=0).
Bij sommige pools kan je de actuele koers zien van de cryptocoin die je mined. Soms wordt er ook een indicatie gegeven van de te verwachten winst op basis van je hashrate en de koers. Leuk maar ook niet meer dan dat.
Gemiddelde tijd die de pool erover doet om een block te vinden,  de actuele tijd die erover gedaan wordt ligt vaak een stuk hoger leert de ervaring.  Verder wordt ook bijna altijd wel  getoond wat de netwerk statistieken van de betreffende cryptomunt zijn,  zoals de totale hashrate, de difficulty etc.
Sommige pools geven meer of minder mooie grafieken van je hashrate en de uitbetaalde coins. Een goed uitleg over hoe je kan starten met minen in de pool is zeker voor de beginnende miner belangrijk.
Sommige pools hebben één of meerdere mirrors, waar je naar kan uitwijken als er een server uit valt.
Het bericht Waar moet je op letten bij de keuze van een mining pool verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.