Voor het eerst in jaren dat Bitcoin transacties zo goedkoop zijn, zo maak je hier gebruik van

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Voor het eerst in jaren dat Bitcoin transacties zo goedkoop zijn, zo maak je hier gebruik van,

Als je van plan was om je Bitcoin naar BLOX te sturen, dan is dit het juiste moment. De transactiekosten zijn al jaren niet meer zo laag als nu.

Banner Bitcoin 1

Afgelopen weekend daalde de gemiddelde prijs per transactie tot 38,69 dollar, dit is het voortschrijdende gemiddelde van 7 dagen.

Waarom zijn Bitcoin transacties goedkoop?

Op 7 juli was de koers van Bitcoin gestegen naar ongeveer 58200 dollar, terwijl de transactiekosten daalden. Dit was te wijten aan twee belangrijke factoren:

Er was minder vraag naar blokruimte. Miners op het Bitcoin-netwerk concurreren met elkaar om transacties te verifiëren en toe te voegen aan het volgende blok in de blockchain.

Transactiekosten | Bron: blockchain.com

De miners die de meeste transacties verwerken, ontvangen de vergoedingen die door gebruikers worden betaald. Wanneer de vraag naar blokruimte laag is, dalen de transactiekosten omdat miners minder hoeven te concurreren om hun blokken te vullen.

Daarnaast was er per transactie minder data nodig. De hoeveelheid data in een Bitcoin-transactie kan ook de kosten beïnvloeden. Transacties met meer data nemen meer ruimte in op de blockchain en kosten daarom meer om te verifiëren.

Het gekke is, er worden wel veel transacties uitgevoerd op het Bitcoin netwerk. Dat zie je in de grafiek van ycharts hieronder.

Aantal transacties per dag | bron: ycharts

Of dit goed of slecht is, dat laten we in het midden. Het biedt wel een unieke kans voor Bitcoin-bezitters om hun munten tegen lage kosten te verplaatsen.

Onze tip: als je ooit van plan bent je Bitcoin te verkopen, dan kan je deze nu goedkoop naar BLOX verzenden. Vervolgens wacht je tot je koersdoel bereikt is en kan je verkopen.

Wat zijn transactiekosten en hoe fluctueren ze?

Transactiekosten zijn kleine vergoedingen die worden betaald aan miners op het Bitcoin-netwerk om transacties te verifiëren en toe te voegen aan de blockchain. Deze kosten dekken de kosten van het exploiteren van krachtige computers die nodig zijn om het netwerk te beveiligen.

Het is belangrijk om te weten dat de transactiekosten niet vast zijn en kunnen fluctueren. Voordat je een Bitcoin-transactie verstuurt, is het raadzaam de actuele transactiekosten te controleren om de beste deal te krijgen.

The post Voor het eerst in jaren dat Bitcoin transacties zo goedkoop zijn, zo maak je hier gebruik van appeared first on BLOX | Nieuws.

,

Als je van plan was om je Bitcoin naar BLOX te sturen, dan is dit het juiste moment. De transactiekosten zijn al jaren niet meer zo laag als nu. Afgelopen weekend daalde de gemiddelde prijs per transactie tot 38,69 dollar, dit is het voortschrijdende gemiddelde […]

The post Voor het eerst in jaren dat Bitcoin transacties zo goedkoop zijn, zo maak je hier gebruik van appeared first on BLOX | Nieuws.

,
Lees het originele artikel op Btcdirect.eu

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.