Verge opnieuw gehackt: 35 miljoen XVG gestolen door hacker

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Vorige maand werd de cryptovaluta Verge (XVG) aangevallen. Deze week was het weer zover. Een hacker heeft met een aangepaste versie van de vorige vector naar schattig 35 miljoen XVG gestolen. In totaal is er meer dan 1 miljoen euro aan Verge gestolen in de afgelopen maanden. De officiële Twitter van Verge heeft het over een aanval op de mining pools. Dit is echter een hack, die nog steeds geen passende oplossing heeft. Het zou dus – op het moment van schrijven – mogelijk zijn dat Verge voor een derde keer gehackt wordt.
Twee soortgelijke aanvallen
De twee aanvallen vertonen veel gelijkenissen. De aanvallers hebben dezelfde manier gebruikt om de hack mogelijk te maken. De hacks zijn mede mogelijk gemaakt dankzij het feit dat Verge blocks 1 seconde van elkaar zijn. Dit is een groot probleem voor veel digitale valuta. En dan met name de kleinere, zoals Verge. Ondanks de hoge positie op Coinmarketcap en hoge marktkapitalisatie was de recente Verge Hard Fork niet voldoende om een tweede hack te voorkomen. Via het Twitterkanaal van deze munt valt er (nog) niets te lezen over deze hack. Alleen het onderstaande bericht werd geplaatst:

it appears some mining pools are under ddos attack, and we are experiencing a delay in our blocks, we are working to resolve this.
— vergecurrency (@vergecurrency) 22 mei 2018

Wanneer wordt dit probleem opgelost?
Ook al heeft het Verge team het over een ddos-aanval. Zij weten ook wel dat er weer een grote hack is geweest. Er moet snel een passende oplossing komen voor dit probleem, om zo weer een herhaling te voorkomen. Weer een Verge Hard Fork lijkt er dan ook aan te komen. Hoe de Verge koers zal gaan reageren, is lastig te voorspellen. Er zal natuurlijk een deel marktkapitalisatie worden ingeleverd. De vorige hack daarentegen had geen enorm effect op de prijs. Dit ging wel om een stuk minder Verge coins..
Het bericht Verge opnieuw gehackt: 35 miljoen XVG gestolen door hacker verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.