Vandaag is een cruciale dag voor de bitcoin koers

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Vandaag is een cruciale dag voor de bitcoin koers,

Vandaag kan zich weleens bewijzen als een cruciale dag voor de bitcoin koers. Het is vandaag namelijk tijd voor de toespraak van Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank tijdens het Jackson Hole Economic Symposium; een jaarlijks evenement dat wordt beschouwd als het belangrijkste evenement voor centrale bankiers.

Maar in hoeverre kunnen we de uitspraken van Jerome Powell eigenlijk serieus nemen?

Is vandaag wel cruciaal voor bitcoin?

Op papier is de toespraak van Jerome Powell, die voor 16.05u Nederlandse tijd op het programma staat, van cruciaal belang voor de bitcoin koers. In deze toespraak zal de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) zijn licht schijnen op de gezondheid van de wereldeconomie en de strategie van zijn centrale bank.

We moeten echter niet vergeten dat centrale bankiers (in ieder geval in de media) niet de beste voorspellers van de toekomst zijn. Zo voorspelde Jerome Powell en zijn Federal Reserve een kleine twee jaar geleden nog dat de inflatie een tijdelijk fenomeen zou zijn.

Inflatie in VS stijgt naar 3,2%

Inmiddels weten we dat de inflatie allesbehalve een tijdelijk fenomeen was. Sterker nog, we hadden de meest agressieve rentecampagne uit de geschiedenis van de Amerikaanse centrale bank nodig om deze onder controle te krijgen; en nog steeds is het einddoel van een inflatie van 2,0 procent nog niet behaald.

Wat dat betreft is het nog maar de vraag in hoeverre de markt de uitspraken van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell vandaag serieus neemt. De kans is groot dat Powell vandaag met een redelijk neutrale toespraak komt, waarin hij alle opties openhoudt voor zijn centrale bank.

Wat betekent dat voor de bitcoin koers?

Dat we inhoudelijk waarschijnlijk geen interessante dingen zullen horen van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell, betekent niet dat het geen effect op de bitcoin koers kan hebben. Vorig jaar viel de bitcoin koers bijvoorbeeld onder de 20.000 dollar na de toespraak van Powell tijdens Jackson Hole.

Wat dat betreft moeten we ons voorbereiden op een dag waarin we volatiliteit niet kunnen uitsluiten. Het sentiment is momenteel niet fantastisch te noemen, waardoor de kans aanwezig is dat een strenge toespraak van Powell de koers een nieuwe tik omlaag kan geven.

Als Powell heel verrassend begint te spreken over renteverlagingen vandaag, dan kan dat weleens een gigantische boost voor de bitcoin koers veroorzaken. Zeker omdat het sentiment momenteel zo negatief is.

,
Vandaag kan zich weleens bewijzen als een cruciale dag voor de bitcoin koers. Het is vandaag namelijk tijd voor de toespraak van Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank tijdens het Jackson Hole Economic Symposium; een jaarlijks evenement dat wordt beschouwd als het belangrijkste evenement voor centrale bankiers. Maar in hoeverre kunnen we […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com