Vaarwel Bitcoin, verlegt BlackRock zijn focus naar XRP?

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Vaarwel Bitcoin, verlegt BlackRock zijn focus naar XRP?,

BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, verraste enige tijd geleden de hele wereld door een Spot Bitcoin ETF aan te vragen in de Verenigde Staten. Nu gaan er plotseling geruchten dat BlackRock zijn focus verlegt naar het XRP van Ripple. Ondanks die geruchten is daar op dit moment nog geen concreet bewijs voor.

“Don’t fall for the rumors that the world’s largest asset manager is dumping $BTC for the #Ripple-backed digital asset,” said one #crypto proponent. #cryptocurrency $XRP https://t.co/UQKrXEoSFY

— Bitcoin News (@BTCTN) September 18, 2023

Kiest BlackRock voor XRP?

De geruchten over de verandering in focus komen voor uit een artikel van Investing.com, al lijkt de echte onderbouwing te missen. Volgens de schrijver van het artikel zou men bij BlackRock denken dat XRP weleens meer rendement op kan leveren dan Bitcoin.

Om die reden zou het management van BlackRock overwegen om Bitcoin te laten vallen ten faveure van XRP. Moeten investeerders nu massaal overstappen op de munt van Ripple?

Het antwoord op die vraag lijkt een volmondig: nee. Er is hier immers nog niets van bevestigd en het gaat puur om geruchten en speculatie.

De kans is meer dan aanwezig dat dit soort geruchten zijn verzonnen door mensen uit de gemeenschap voor XRP. Het enige feit dat we nu kennen is dat er een aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF ligt. Als BlackRock interesse heeft in XRP, dan zien we daar met een ETF-aanvraag pas de echte bevestiging van.

XRP in de plus

Ondanks dat het om geruchten gaat en er nog helemaal niets is bevestigd voor XRP, staat het project vandaag wel in de plus. Dat is bijzonder te noemen, omdat zowel Bitcoin als Ethereum vandaag in de rode cijfers staan.

Voor Bitcoin gaat het om een daling van 0,58 procent, terwijl er bij Ethereum zelfs een koersdaling van 0,96 procent op de borden staat.

XRP daarentegen doet het goed met een stijging van 1,18 procent en over de afgelopen zeven dagen zelfs een stijging van 6,29 procent.

Dat brengt de market cap van XRP op 27,06 miljard dollar, waarmee het nog ver verwijderd is van de market cap van Bitcoin die momenteel op 528 miljard dollar staat.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Vaarwel Bitcoin, verlegt BlackRock zijn focus naar XRP? appeared first on BLOX | Nieuws.

,

Laat BlackRock Bitcoin vallen en kiest het voor het XRP van Ripple? Dat is het gerucht wat nu rondgaat.

The post Vaarwel Bitcoin, verlegt BlackRock zijn focus naar XRP? appeared first on BLOX | Nieuws.

,
Lees het originele artikel op Btcdirect.eu

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com