Tron (TRX) Mainnet lancering: data en omzetten tokens

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Heb je op het moment Tron in bezit? Dan is dit een ERC20 token, die op het netwerk van Ethereum staat. Over een paar dagen – op 31 mei – lanceert het team achter Tron een mainnet. Ze krijgen met deze lancering een eigen blockchain. De Tron koers is de laatste dagen al licht gestegen. In deze blog kijken we naar het effect van het lanceren van een eigen mainnet. Ook zie je een overzicht van alle belangrijke gebeurtenissen en data omtrent de lancering van het Tron mainnet. Verder geven we ook een uitleg over het omzetten van deze ERC-20 tokens. In sommige gevallen gaat dit automatisch. In andere gevallen moet je dit handmatig doen. We starten echter met een korte uitleg over de cryptocurrency Tron zelf.
Koop direct TRON met iDEAL

Wat is Tron?
Tron is een gedecentraliseerde entertainment en content platform. Het maak gebruik van blockchain en peer-to-peer (P2P) technologie. Je kan het zien als de volgende generatie sociale media. Op het Tron platform is het mogelijk om content met iedereen – overal ter wereld – te delen. Tronix is de basisvaluta van de Tron blockchain. Dit is tevens de valuta waarin mensen krijgen betaald voor het delen en maken van content. Op een exchange wordt deze munt afgekort als TRX
Wat is een mainnet?
Wij hebben recent een duidelijke uitleg beschreven. Deze kun je in onze blog genaamd: Mainnet, wat is dat? lezen.
Belangrijke data omtrent Tron Mainnet
Het Tron team is erg transparant als het gaat om berichtgeving rondom de lancering van het eigen mainnet. Zij houden bezitters en investeerders goed op de hoogte van alle ontwikkelingen. Je kan dit bijvoorbeeld goed volgen op het eigen Twitter kanaal (link) of de Tron website (link). Hieronder een overzicht van belangrijke Tron Mainnet data:
31 mei 2018: Mainnet gelanceerd. Tron begint met het uitgebreid testen van de wallets en lanceren van de blockchain explorer
1 juni tot 24 juni 2018: Uitgebreid testen van het mainnet. Gebruikers krijgen test tokens om deze de testen met de Tron mainnet wallet. De laatste test zal op 24 juni 2018 klaar zijn. De verwachting is dat dit rond middernacht (UTC tijd) is.
Tussen 21 en 24 juni 2018: Migratie van tokens (ERC20 naar Tron-20)
25 juni 2018: Rond middernacht (UTC, in Nederland om 02:00) lanceert Tron het Genesis block.
25 en 26 juni 2018: Ontvangen en versturen van tokens tijdelijk opgeschort. Dit wordt op 26 juni 2018 hervat.
Koop direct TRON met iDEAL
Hoe ruil ik Tron erc-20 naar de nieuwe mainnet token?
Een groot aantal exchanges hebben aangegeven de nieuwe mainnet token te ‘supporten’. Dit zijn onder andere:
Upbit
IDAX
Bithumb
Liqui
Dragonex
RightBTC
CoinDCX
Bibox
Binance
Bitfinex
Bithumb
Bitpie
Bittrex
Bixin
Coinnest
Coinrail
io
Zebpay
Heb je op deze exchanges Tron (TRX) staan? Dan hoef je niets te doen. De Tron swap gaat dan automatisch.
Tokens op een Ledger, Trezor of niet aangesloten exchange
In sommige gevallen moet je handmatig jouw Tron omwisselen naar de nieuwe tokens. Dit wordt allemaal door het team van Tron opgezet. Je stuurt dan jouw ERC-20 tokens via bijvoorbeeld MyEtherWallet naar een adres (deze wordt nog bekendgemaakt) en Tron stuurt jou via hun mainnet dezelfde hoeveelheid aan “nieuwe” Tron coins terug. Naar verwachting heb je hier tot 2 maanden de tijd voor. Zodra wij meer weten, schrijven wij een nieuwe blog en plaatsen wij hier een update.
Tron bij Bitvavo
Bij de aanbieder Bitvavo kun je op het moment Tron (TRX) kopen met iDEAL. Opname en stortingen in TRX worden nog niet ondersteund. Dit gaat pas gebeuren als Tron volledig op het mainnet is overgeschakeld. Je hoeft – als je Tron in een Bitvavo wallet hebt staan – zelf niets te doen. Bitvavo regelt dit volledig voor jou.
Tron koers na de Mainnet
De Tron koers staat op het moment van schrijven boven de €0,06. De verwachting is dat deze nog verder kan gaan stijgen na de lancering van het mainnet. Veel investeerders kiezen er voor om de munten voor de lancering groot in te slaan. Je kan Tron direct met iDEAL kopen via de onderstaande button:
Koop direct TRON met iDEAL
Het bericht Tron (TRX) Mainnet lancering: data en omzetten tokens verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.