Transitie Ethereum schalingsoplossing van start: de eerste stappen

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Transitie Ethereum schalingsoplossing van start: de eerste stappen,

Polygon (MATIC), het populaire schalingsnetwerk bovenop Ethereum (ETH), zal in de toekomst niet meer hetzelfde zijn als nu. Het layer-2 netwerk kondigde in juni van dit jaar namelijk zijn transitie tot ‘Polygon 2.0’ aan en de komende maanden zullen de eerste stappen worden gezet.

Polygon 2.0: grote blockchain transformatie

Het nieuwe tijdperk van Polygon omvat grote veranderingen op het gebied van architectuur, tokenomics en governance. Het nieuwe netwerk wordt ook wel de ‘Value Layer’ van het internet genoemd en moet een ecosysteem worden van onderling verbonden ketens dat snelle waardeoverdracht en het delen van informatie mogelijk maakt.

Specifiek wil het zijn zero-knowledge (ZK) technologie in iedere keten binnen het ecosysteem inzetten om zo tegen lage kosten hoge doorvoerprestaties te leveren. Zo is het samenvoegen van de Proof-of-Stake (PoS) Chain en de zkEVM (‘zero knowledge Ethereum Virtual Machine’) een belangrijke stap in de roadmap naar Polygon 2.0. Hiedoor wordt de indrukwekkende total value locked (TVL), ofwel de totale waarde aan activa dat wordt vastgezet in het netwerk, van de PoS Chain gecombineerd met de technische mogelijkheden van zkEVM.

Nieuwe crypto: MATIC wordt POL

Op 14 september bracht Polygon Labs in een bericht op X, eerder aangeduid als Twitter, drie zogenoemde ‘Polygon Improvement Proposals (PIP’s)’ vrij waarin de specifieke veranderingen uiteengezet worden die, na goedkeuring door de community, aan het begin van het vierde kwartaal van dit jaar doorgevoerd zullen worden.

1/ The wait is over. Polygon 2.0 implementation kicks off now with the release of 3 Polygon Improvement Proposals (PIPs), and a roadmap for Phase 0.https://t.co/gk7FW0zCpc pic.twitter.com/YJo3BtQy4y

— Polygon (Labs) (@0xPolygonLabs) September 14, 2023

De eerste van de drie voorstellen, PIP-19, schetst ‘fase 0’ van Polygon 2.0. Het belangrijkste aspect van dit voorstel is ervoor te zorgen dat er tijdens de upgrade geen actie vereist is van eindgebruikers en ontwikkelaars op de bestaande PoS en zkEVM ketens.

Ten tweede bevat PIP-17 de technische beschrijving van de nieuwe POL-token, die de huidige MATIC-token moet gaan vervangen. MATIC-houders zullen hun munten 1:1 kunnen upgraden tot de nieuwe POL-tokens. POL-tokens kunnen op meerdere ketens binnen het ecosysteem worden gestaket. Polygon Labs bestempelt POL als ”3e generatie van native activa – een hyperproductief token”.

Ten derde roept PIP-19 op tot het upgraden van MATIC tot POL als native gas token op de PoS Chain zonder dat de smart contracts op de keten hierdoor in verandering worden gebracht. Het doel is ervoor te zorgen dat de code-eigenschappen van de geüpgradede POL-token hetzelfde zullen blijven.

,
Polygon (MATIC), het populaire schalingsnetwerk bovenop Ethereum (ETH), zal in de toekomst niet meer hetzelfde zijn als nu. Het layer-2 netwerk kondigde in juni van dit jaar namelijk zijn transitie tot ‘Polygon 2.0’ aan en de komende maanden zullen de eerste stappen worden gezet. Polygon 2.0: grote blockchain transformatie Het nieuwe tijdperk van Polygon omvat […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.