Top crypto exchange aangeklaagd na vermeende fraudezaak

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Top crypto exchange aangeklaagd na vermeende fraudezaak,

Een van de grootste crypto exchanges ter wereld, Crypto.com, wordt aangeklaagd. Dit keer is het niet de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) of een andere toezichthouder die in actie treedt, maar het bedrijf achter het crypto project Glow Token (GLOW). Crypto.com wordt aangeklaagd voor een bedrag van $250.000. De reden voor de aantijging is het mogelijk maken van fraude. Volgens het team achter GLOW wordt het derde partijen eenvoudig gemaakt om in naam van Crypto.com mensen te misleiden. 

Hoe kwam de scam tot stand?

Glow Token is een project van oprichter en CEO Bryan Lawrence. Het team heeft transparantie, educatie en liefdadigheid hoog in het vaandel. Zo wordt een deel van de transactiekosten bij GLOW gebruikt om goede doelen mee te ondersteunen. Bryan maakte een grote fout toen hij werd benaderd door scammers die zich voordeden als Crypto.com medewerkers.  

De scammers boden aan om Glow Token op de exchange beschikbaar te maken. De CEO was vrolijk met hun in de weer en wisselde zelfs meermaals documenten. Dit vond allemaal plaats in een tijdsbestek van maanden. Er ging geen belletje bij Lawrence rinkelen en hij een aanzienlijke som over naar een account, nietsvermoedend dat deze helemaal niet van Crypto.com was. Het ging in totaal om $273.000, waarvan $23.000 in Bitcoin (BTC). In maart werd duidelijk dat Lawrence het slachtoffer was geworden van oplichters. Hij kon fluiten naar zijn geld.

Crypto.com scam leidt tot gezondheidsproblemen

Logischerwijs was Bryan enorm geschrokken toen hij ontdekte te zijn gescamd en dat had uiteindelijk verregaande gevolgen voor zijn gezondheid. Als gevolg van de stress is hij 4 keer opgenomen in het ziekenhuis en heeft hij zijn huis moeten verkopen. Lawrence stapte naar Crypto.com toe en beweerde alle documenten zorgvuldig te hebben doorgenomen en gecontroleerd. Hij beweert kopieën te bezitten van alle chats die door de zogenaamde Crypto.com medewerkers inmiddels zijn verwijderd. 

,
Een van de grootste crypto exchanges ter wereld, Crypto.com, wordt aangeklaagd. Dit keer is het niet de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) of een andere toezichthouder die in actie treedt, maar het bedrijf achter het crypto project Glow Token (GLOW). Crypto.com wordt aangeklaagd voor een bedrag van $250.000. De reden voor de aantijging is […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com