Top 4 slechte adviezen met cryptocurrency

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

In de cryptocurrency wereld zijn er meerdere soorten traders. De ene heeft meer succes dan de andere. De koersen van cryptovaluta laten zien wie er verliest en wie er wint. Het is vaak lastig om adviezen op te volgen van andere mensen, omdat niemand de toekomst kan voorspellen. Er gaat wel enorm veel geld om in de gehele markt. Er zijn hierdoor veel slechte adviezen te vinden op internet. Deze worden verspreid door mensen die geen verstand hebben van de markt of omdat zij er baat bij hebben dat een bepaald advies opgevolgd wordt. Hieronder een lijst met een top 4 van de slechte adviezen die wij vaak tegenkomen op internet.
Deze crypto moet je kopen, want het is goedkoop (4)
Op vier staat een van de grootste valkuilen. Eind 2017 kwamen er plots veel nieuwe mensen bij in de crypto-wereld. Er werd vaak gezegd dat men een bepaalde munt moest kopen, omdat deze erg goedkoop was. Voor nieuwe mensen met een beperkt budget was die vaak een goede reden om een coin aan te kopen. De waarde van een enkele munt is totaal geen goede indicatie over de waarde van een cryptovaluta. Als je alleen naar de waarde per stuk kijkt, negeer je onder andere de market cap, de distributie, inflatie en dergelijke.
Een goed voorbeeld is Kin. Je kan – op het moment van schrijven – al 1 KIN kopen voor $0,000306. Een koopje zou je denken! Als je echter kijkt naar de gehele market cap en andere gegevens van Kin, kom je er achter dat dit niet zo is. Er zijn straks meer dan 10.000.000.000.000 KIN in omloop en de marktkapitalisatie is meer dan 230 miljoen dollar. Het is dus zeker geen goedkoop project.
Hecht niet teveel waarde aan jouw munten (3)
Sommige mensen kopen cryptocurrency en blijven daar te lang bij hangen of hechten teveel waarde aan een enkele trade. Als je echter een zeer ervaren handelaar bent, ligt dit wellicht anders. Dan kun je wel de waarde van een munt beter inschatten voor lange termijn. De coins die je dan voor lange termijn vasthoudt zijn de munten waar je het meest potentieel van inziet. Echter kunnen onervaren traders deze inschattingen nog maar slecht maken.
Koop deze munt, want hij is beter dan Bitcoin (2)
Op twee staat een uitspraak die wij vooral tegenkomen bij slechte munten en scams. Dat een munt beter is dan Bitcoin, betekent nog niet dat het uiteindelijk veel waarde gaat krijgen. Eigenlijk zijn de meeste munten misschien wel beter dan Bitcoin. Het zijn bijvoorbeeld forks van de originele code met een aantal verbeteringen.
Luister naar de ervaren traders (1)
Luisteren naar mensen die veel ervaring hebben met traden en cryptocurrency kan van hele grote waarde zijn. Helaas zijn deze mensen lastig te vinden. Wij komen dagelijks erg veel personen (met enorm veel volgers) tegen die adviezen geven. Dit doen zijn meestal voor eigen gewin. Zo zijn er veel (ook Nederlandse) mensen geweest die bijvoorbeeld Bitconnect actief aan het promoten waren. Ook krijgen veel bekende mensen, zoals John McAfee honderdduizenden euro’s om coins te promoten. Dit doen zij niet omdat ze een bepaalde munt zo geweldig vinden.
 
Het bericht Top 4 slechte adviezen met cryptocurrency verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.