Top 10 cryptocurrency beginnersfouten

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

De afgelopen maanden investeren steeds meer mensen in cryptovaluta. Wij merken ook een flinke toename in zowel bezoekers als vragen in onze inbox. Hier zijn wij natuurlijk erg blij mee! Hoe meer mensen enthousiast zijn over cryptovaluta, des te groter de kans dat het in de toekomst vaker gebruikt gaat worden. Helaas gaan veel nieuwe mensen in de fout. Dit is normaal voor cryptocurrency beginners. Om dit voor een klein deel te voorkomen kun je hieronder de top 10 fouten die crypto-beginners maken lezen.
De volledige lijst
DYOR vergeten
Mega winst verwachten door zelf te minen
Geen geduld hebben
Vergeten om private keys op te slaan
Niet willen leren van anderen
Naar een verkeerde wallet op een exchange sturen
Geen 2fa gebruiken of nergens codes opslaan
Lijden aan FOMO
Investeren met geld dat je eigenlijk niet kan missen
Bij onbetrouwbare Bitcoin aanbieders kopen
DYOR vergeten
Met stip op 1 staat de afkorting DYOR. Dit is een Engelse afkorting die staat voor Doing Your Own Research. In het Nederlands is dit: “Doe je eigen onderzoek”. Als je veel naar cryptocurrency nieuws zoekt, lid bent van diverse Facebook, Telegram, Slack of andere sociale media groepen, dan kom je veel zogenaamde crypto experts tegen. Posts zoals “Wow! Munt X is echt aan het stijgen. To the moon! Instappen!!” en “Deze crypto kan echt x15 binnen een paar maanden”, kom je vaak tegen. De meeste mensen promoten alleen een munt die zij ook bezitten. Zij halen er voordeel uit als de koers stijgt. #DYOR
Als je niet begrijpt waar een cryptovaluta voor staat, wat het toevoegt en wat het algemene nut is, lees dan eerst zelf goed in. Ga je alleen op de mening van iemand anders af als je cryptocurrency koopt? Dan ben je een echte beginner en ga je waarschijnlijk snel veel geld verliezen. Wees geen noob. DO YOUR OWN RESEARCH.
Mega winst verwachten door zelf te minen
Oké, de eerste miners van munten zoals Bitcoin en Ethereum zijn nu in theorie multi-multi-multimiljonair. Het kan verleidelijk zijn om zelf ook te gaan minen als beginner, in plaats van gewoon te investeren. Je koopt dan een mining rig voor duizenden euro’s en denkt snel gratis crypto te verdienen. In realiteit betaal je je scheel aan elektriciteit. Dus als je misschien mega-goedkope elektriciteit (of gratis) kan vinden, kan het rendabel zijn. Ander kun je beter coins zoeken die het Proof-of-Stake algoritme hebben.
Geen geduld hebben is een beginnersfout
Dit is wellicht voor cryptocurrency beginners een van de lastigste punten. Je moet vaak over veel geduld beschikken wil je jezelf in de cryptowereld staande kunnen houden. Dit kan erg lastig zijn. Als je bijvoorbeeld op Twitter leest dat er bij munt X een enorme pump gaande is of als je leest dat de koers van een munt, die jij bezit, keihard daalt, dan moet je sterk blijven. Bepaal voor jezelf of je meedoet voor korte of lange termijn. Stel doelen en bepaal wanneer je bijvoorbeeld een bepaald percentage van je inleg eruit gaat halen. Blijf geduld houden en hou je aan het plan.
Geduld is een schone zaak bij cryptovalutaVergeten om private keys op te slaan
Bij een cryptocurrency wallet horen vaak twee sleutels: een public key en een private key. Als je niet weet wat dit precies is. Lees dan onze blog over de private key eens. Sommige cryptocurrency beginners vergeten dit op te schrijven of ergens (VEILIG) op te slaan. Een veel gemaakte beginnersfout. Volgens schattingen zijn er miljoenen euros in rook opgegaan, omdat men geen toegang heeft tot de eigen wallet.
Niet willen leren van anderen
Oké, bij punt 1 hebben wij aangegeven dat je altijd je eigen research moet doen. Dat betekent niet dat je helemaal niets van andere kan leren. Je moet wel zelf de bronnen blijven checken en een eigen mening vormen. Volg bijvoorbeeld belangrijke mensen in de cryptowereld, stel actief vragen in Facebookgroepen en check de onderbouwing van mensen. Volg ook de officiële social media-kanalen van de munten die je zelf bezit of waar je interesse in hebt. Ook deze website bookmarken kan natuurlijk geen kwaad
Naar een verkeerde wallet op een exchange sturen
Een beginnersfout met betrekking tot de exchange. Erg veel mensen versturen dagelijks cryptovaluta naar een verkeerde wallet op een exchange. Op de meeste exchanges staan er in jouw account tientallen tot honderden wallets. Een verkeerde klik en je krijgt het adres te zien van een wallet waar je helemaal niets heen wilt sturen. Stuur geen BTC naar een LTC wallet bijvoorbeeld. Check altijd de transactie en de soort wallet die je gebruikt. Wij checken dit misschien wel 5 keer voordat wij crypto versturen.
Geen 2fa gebruiken of nergens codes opslaan
Soms vergeten beginners om waar mogelijk een vorm van 2fa,Two factor authenticatie ook wel Two factor authentication, aan te zetten. Dit kan met een makkelijk te gebruiken app op de smartphone. Google biedt een handige app aan voor deze vorm van beveiliging. Ook is het een beginnersfout om nergens codes op te slaan die je krijgt. Zo krijg je bij sommige wallets meerdere willekeurige woorden, die je moet bewaren. Als je een wallet opnieuw wilt installeren, dan moet je deze code hebben. Hetzelfde geldt voor de private keys, zoals je bij punt 4 kan lezen.
Lijden aan FOMO
FOMO is een begrip dat kan gezien worden als een cryptocurrency beginnersfout. Het betekent Fear Of Missing Out. Mensen die hier aan lijden zijn bang om iets te missen. Ze gaan als een gek investeren in elke munt die ze maar zien, zonder goede research te doen. Wij hebben een hele blog geschreven over het begrip en de afkorting FOMO
Investeren met geld dat je eigenlijk niet kan missen
Sommige mensen lezen verhalen van personen die binnen no-time duizenden, honderdduizenden of miljoenen euro’s winst hebben gemaakt met crypto. Deze verhalen zijn bekend. Lees ze bijvoorbeeld hier en hier. Deze mensen hebben extreem veel geluk gehad. Dit is echt geen reden voor jou als beginner om meteen al jouw spaargeld in te zetten. Investeer alleen geld dat je kan missen. Mocht de crypto-investering morgen op 0 staan, moet je gewoon je rekeningen kunnen betalen en normaal kunnen leven. Ga er niet aan kapot.
Bij onbetrouwbare aanbieders Bitcoin kopen
Bitcoin kopen en Bitcoin verkopen kan op veel manieren. Sommige beginners zoeken echter op de verkeerde plek. Ga niet bij onbetrouwbare marktplaatsen proberen om goedkoop Bitcoin of altcoins te kopen. Ook verkopen moet je niet aan willekeurige personen doen. Stuur al helemaal niet eerst jouw Bitcoin op voordat je een betaling hebt gehad, mocht je toch op deze vreemde marktplaats manier willen verkopen. Beste manier is gewoon bij betrouwbare Nederlandse webshops te kopen en te verkopen. Vergelijk eens de prijzen van de onderstaande aanbieders:
Litebit Bekijk
BTC Direct Bekijk
Bitonic Bekijk
Anycoin Direct Bekijk
Changelly Bekijk
Het bericht Top 10 cryptocurrency beginnersfouten verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.