Top 10 cryptocurrencies van 2017

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Top 10 Cryptocurrencies 2017
2017 was een spannend jaar voor de cryptocurrency markt: sinds de introductie van Bitcoin in 2009, is er geen jaar geweest waarin er zo veel te doen was om cryptocurrencies en blockchain technologie het algemeen. Niet alleen is de Bitcoin koers als een raket omhoog geschoten, ook rondom altcoins is een hele nieuwe markt ontstaan: Initial Coin Offerings (ICO’s). Er zijn een hoop nieuwe toepassingen voor blockchain technologie ontdekt, en enkele daarvan zijn dit jaar al erg succesvol gebleken. Dit zijn onze top 10 cryptocurrencies van 2017:

1. Bitcoin (BTC)
De eerste cryptocurrency ooit doet het nog altijd even goed, met een groei van ruim 900% in 2017. Met een marktkapitalisatie van ruim 160 miljard euro bezit de Bitcoin blockchain van alle cryptocurrencies een marktaandeel van 55%.
» Meer informatie over Bitcoin (BTC)
2. Ethereum (ETH)
Het blockchain applicatie platform dat in 2015 geintroduceerd is door oprichter Vitalik Buterin, staat bekend om de functionaliteit waardoor geldstromen geautomatiseerd kunnen worden, door middel van zogeheten Smart Contracts. In minder dan een jaar tijd is de waarde van 1 ETH maarliefst 51 keer vermenigvuldigd.
» Meer informatie over Ethereum (ETH)
3. Bitcoin Cash (BCH)
Deze nieuwe cryptocurrency is een afsplitsing van de originele Bitcoin blockchain, welke in augustus 2017 ontstaan is nadat er onenigheid was over het oplossen van problemen omtrent de schaalbaarheid van de blockchain. Met een marktkapitalisatie van ruim 20 miljard euro is Bitcoin Cash nu de nummer 3 cryptocurrency.
» Meer informatie over Bitcoin Cash (BCH)
4. Ripple (XRP)
Dit openbare netwerk voor financiële transacties gebouwd door Ripple, maakt gebruik van blockchain technologie om internationale betalingen te verrichten zonder verwerkingstijd, hoge transactiekosten of liquiditeitsrisico’s. De waarde van de Ripple cryptocurrency, XRP, steeg in 2017 met ruim 3000%.
» Meer informatie over Ripple (XRP)
5. Litecoin (LTC)
De digitale valuta Litecoin wordt doorgaans omschreven als “zilver” in verhouding tot het “goud” van de Bitcoin. Deze cryptocurrency heeft eveneens een enorme groei doorgemaakt: in januari was 1 LTC slechts €4,- waard, terwijl in november de koers €80,- noteerde. De totale marktkapitalisatie van Litecoin is in deze periode gestegen tot ca. 5 miljard euro.
» Meer informatie over Litecoin (LTC)
6. Dash (DASH)
Het combineren van de voordelen van blockchain en contant geld maakt de Dash cryptocurrency succesvol: deze digitale valuta werd meer dan 60x meer waard in minder dan een jaar tijd. Met een marktkapitalisatie van ca. 5 miljard euro, is Dash een zeer populaire cryptocurrency.
» Meer informatie over Dash (DASH)
7. IOTA (MIOTA)
Met als doel om Internet-of-Things apparaten met elkaar waarde (of informatie) te laten uitwisselen door middel van een oneindig schaalbaar netwerk dat niet gehackt kan worden door kwantumcomputers, trekt de IOTA cryptocurrency zeker de aandacht: deze nieuwkomer heeft een marktkapitalisatie van 8 miljard euro en is daarmee een van de grootste cryptocurrencies.
» Meer informatie over IOTA (MIOTA)
8. Monero (XMR)
Deze digitale valuta focust zich volledig op het bieden van 100% financiële privacy, door het verzenden en ontvangen van geld via de Monero blockchain mogelijk te maken zonder de herkomst, inhoud en/of de bestemming van de transactie te verhullen. Monero’s XMR cryptocurrency werd tussen januari en december 2017 ruim 13x meer waard.
» Meer informatie over Monero (XMR)
9. Neo (NEO)
Doorgaans omschrijft men deze cryptocurrency als het “Ethereum van China”, maar NEO is zeker geen kopie hiervan. Dit blockchain platform, welke eerst bekend stond onder de naam Antshares, is nu een van de meest verhandelde cryptocurrencies met een marktkapitalisatie van ruim 2 miljard euro.
» Meer informatie over Neo (NEO)
10. NEM (XEM)
De New Economic Movement (NEM) blockchain staat bekend om de NEM cryptocurrency en om de millieuvriendelijke manier waarop nieuwe valuta worden uitgegeven en transacties worden bevestigd. 1 XEM is op dit moment 83x meer waard dan in januari 2017, met een marktkapitalisatie van ruim 2 miljard euro.
» Meer informatie over NEM (XEM)

Dit was de top 10 cryptocurrencies van 2017 van Cryptostart. Deze cryptocurrency top 10 is ook beschikbaar in de vorm van een infographic, welke u hier kunt downloaden.
Als u continu op de hoogte wilt blijven van de koers van de meest populaire cryptocurrencies, bezoekt u dan ons Cryptocurrency Overzicht en bookmark deze pagina. Op deze pagina wordt namelijk automatisch iedere 30 seconden een update gegeven van waarde, marktkapitalisatie en het koersverloop van de meest populaire cryptcurrencies.

Ga naar het Cryptocurrency Overzicht

The post Top 10 cryptocurrencies van 2017 appeared first on Cryptostart.

Lees het originele artikel op Cryptostart.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.