Stemmen met blockchaintechnologie in West Virginia

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

De staat West Virginia in de Verenigde Staten schrijft geschiedenis. Zij worden de eerste staat in de VS die gebruik maakt van blockchaintechnologie om te stemmen. Dit gaan zij tijdens de verkiezingen voor het senaat van 8 mei doen. Via een mobiele applicatie, die alleen beschikbaar is voor militaire officiers die in het buitenland ingezet zijn, kan er gestemd worden.
Anonimiteit en transparantie
Militaire officieren die in het buitenland worden ingezet gebruiken in de Verenigde Staten op het moment meerdere manieren om te stemmen. Soms gaat dit via de mail, maar ook vaak nog via de normale post of een fax. Veel militairen vragen zich dan ook af of hun stem wel op tijd aankomt en of deze überhaupt wel meetelt tijdens de verkiezing.
De mobiele app die is gebouwd op de blockchaintechnologie zal anonimiteit en transparantie moeten brengen. In twee gemeenten (counties) van West Virginia wordt deze pilot gebruikt. Militairen uit Harrison en Monongalia kunnen de blockchainapplicatie gebruiken om te stemmen. Volgens een woordvoerder: “Het hoofddoel van dit project is om de voordelen van technologische vooruitgang te gebruiken en militairen op een veilige manier te laten stemmen in een app. De applicatie is toegankelijk, verifieerbaar, transparant en makkelijk in gebruik.”
Het stemproces
Om gebruik te maken moet zich nog wel via de mail aanmelden, maar dit proces wil West Virginia in de toekomst ook automatiseren. Zodra de “county clerk” de aanmelding heeft goedgekeurd kan de deelnemer de app downloaden en stemmen. Volgens gebruikers is het stemproces in de applicatie snel en gemakkelijk. Ook hebben zij het gevoel dat hun stem echt meetelt.
Verkiezingen, stemmen en blockchain
West Virginia is naar verwachting zeker niet de enige die gebruik gaat maken van blockchaintechnologie voor verkiezingen. Veel mensen verwachten dat Blockchain-Enabled-Voting (BEV) erg groot gaat worden. Hierdoor moet het vertrouwen in het gehele stemproces omhoog weer terugkeren. Het proces is dan ook meer transparant, omdat de blockchain decentraal is en niet gevoelig is voor inmengingen van derden partijen.  Wij vinden dit een zeer goede ontwikkeling en juichen het van harte toe.
Het bericht Stemmen met blockchaintechnologie in West Virginia verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.