Speculerende bitcoin handelaren kunnen verdere koersdaling veroorzaken

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Speculerende bitcoin handelaren kunnen verdere koersdaling veroorzaken,

Vorige week stortte de bitcoin koers plotseling in. In totaal daalde de prijs met ongeveer 13% door verschillende factoren, en nog steeds staat de koers rond het niveau van de bodem van toen. Uit on-chain data blijkt dat het overgrote deel van de handelaren nog steeds in het rood staat.

Handelaren kunnen nog BTC verkopen

Dat schrijft blockchain-analysebedrijf Glassnode in het wekelijkse onderzoeksrapport The Week Onchain. De crash was relatief diep, maar niet overdreven diep. De dalingen rondom de problemen bij het Terra (LUNA) ecosysteem, Three Arrows Capital (3AC) en FTX waren bijvoorbeeld een stuk dieper.

Toch maakt 88,3% van de kortetermijnhandelaren in enige mate verlies. Glassnode zet alle bitcoin-wallets waar korter dan 155 dagen geleden BTC naartoe is verplaatst in deze categorie. Door deze relatief korte termijn ziet het bedrijf deze wallets als speculatief, wat betekent dat ze ook sneller reageren op een volatiele markt.

De handelaren die verlies lijden bezitten in totaal nog 2,26 miljoen dollar aan BTC, terwijl de groep die nog steeds winstgevend is maar 300.000 dollar aan bitcoins bezit. Glassnode denkt dat de groep die onder water staat de komende tijd met verlies zou kunnen verkopen. Dat zou op dit moment nog maar mondjesmaat zijn gebeurd. Wel worden deze coins gestaag naar exchanges gestuurd, wat suggereert dat ze op het punt staan om te verkopen.

Bitcoin volumes laag, maar is de bullmarkt al begonnen?

Actieve handelaren lijden dus flink onder de huidige prijs. Volgens on-chain data van de week ervoor is het aantal BTC dat speculanten bezitten sinds de all-time high van 69.000 dollar niet meer zo laag geweest als nu. Dat suggereert dat deze handelaren wellicht niet bereid zijn om zich überhaupt in de markt te begeven, wellicht omdat ze toch lagere prijzen verwachten.

Ook bevestigt dit voor een deel waarom de handelsvolumes zo laag zijn. Die zijn namelijk in het tweede kwartaal ook flink gezakt. Toch is niet iedereen pessimistisch. De CEO van crypto-onderzoeksbedrijf Delphi Digital, Kevin Kelly, denkt dat de volgende bullmarkt zelfs al is begonnen. We zien volgens hem alleen het sentiment nog niet.

,
Vorige week stortte de bitcoin koers plotseling in. In totaal daalde de prijs met ongeveer 13% door verschillende factoren, en nog steeds staat de koers rond het niveau van de bodem van toen. Uit on-chain data blijkt dat het overgrote deel van de handelaren nog steeds in het rood staat. Handelaren kunnen nog BTC verkopen […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com