Solareum sluit Telegram handelsbot nadat gebruikers $523.000 verliezen

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Solareum sluit Telegram handelsbot nadat gebruikers $523.000 verliezen,

Het team achter Solareum, een handelsbot op Telegram die inzicht geeft in de aankoop en verkoop van op Solana gebaseerde tokens, heeft aangekondigd dat zij het project stopzetten. Deze aankondiging volgde op een inbreuk op de beveiliging, waardoor ongeveer $523.000 aan SOL uit de portemonnees van gebruikers werd gestolen.

Op Telegram en het sociale mediaplatform X kondigde het Solareum-team de sluiting aan. Ze betuigden spijt dat ze genoodzaakt waren het project stop te zetten.

“Helaas zijn we, als gevolg van een combinatie van onvoldoende middelen, veranderende markttrends en een recente inbreuk op de beveiliging van onze systemen, genoodzaakt deze moeilijke beslissing te nemen,” verklaarde het team.

Toch waren sommige gebruikers sceptisch en legden zij de schuld bij het team van de populaire Telegram-handelsbot BONKbot. Ze vermoedden dat de populaire Telegram-handelsbot BONKbot op de een of andere manier verantwoordelijk was voor het lekken van de privésleutels van gebruikers.

Het team achter de BONKbot weerlegde beweringen over een beveiligingsfout in hun systeem. Ze verklaarden dat alle BONKbot-gebruikers die door de hack werden getroffen, hun veiligheid in gevaar hadden gebracht door hun privésleutels in andere applicaties te gebruiken.

Gebruikers eisen antwoorden en compensatie

Het Telegram-kanaal van het project staat inmiddels vol met gebruikers die antwoorden eisen over de hack. Gebruikers dreigen met juridische stappen als Solareum geen plannen aankondigt om hen te compenseren.

Het Solareum-team zei dat ze contact zouden opnemen met de autoriteiten in een poging om gestolen crypto-activa te bevriezen als ze ooit naar gecentraliseerde exchanges zouden worden verstuurd. Echter zei het team niets over het compenseren van getroffen gebruikers.

Wat is Solareum?

Solareum is een op Telegram-messenger gebaseerde crypto-handelsbot met een Ethereum Virtual Machine-Solana Virtual Machine-bridge. De bot is geprogrammeerd om Solana-crypto-tokens te kopen en verkopen op basis van bepaalde vooraf ingestelde criteria.

Het bericht Solareum sluit Telegram handelsbot nadat gebruikers $523.000 verliezen verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

Het team achter Solareum, een handelsbot op Telegram die inzicht geeft in de aankoop en verkoop van op Solana gebaseerde tokens, heeft aangekondigd dat zij het project stopzetten. Deze aankondiging volgde op een inbreuk op de beveiliging, waardoor ongeveer $523.000 aan SOL uit de portemonnees van gebruikers werd gestolen. Op Telegram en het sociale mediaplatform […]

Het bericht Solareum sluit Telegram handelsbot nadat gebruikers $523.000 verliezen verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.