Singapore onthult nieuwe reguleringen voor crypto betalingen

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Singapore onthult nieuwe reguleringen voor crypto betalingen,

Singapore staat opnieuw in de schijnwerpers van de crypto-markt, met zijn laatste poging om het regelgevingslandschap van het digitale activumsegment te versterken. Met name heeft de Monetaire Autoriteit van Singapore (MAS) ingrijpende wijzigingen aangekondigd aan de Payment Services Act, waarbij de regulering wordt uitgebreid om cryptocurrencies op te nemen, met als doel de gebruikersbescherming te verbeteren.

Deze stap markeert een significante vooruitgang richting algemene adoptie en regelgevende duidelijkheid in de crypto-wereld.

MAS van Singapore heeft wijzigingen doorgevoerd aan de Payment Services Act, waarbij de reikwijdte wordt uitgebreid om digitale betaaltokens (DPT’s) te reguleren en de veiligheid van gebruikers te waarborgen. Onder de herziene regelgeving die van kracht is vanaf 4 april 2024, zal MAS toezicht houden op activiteiten zoals bewaardiensten voor DPT’s, overdrachten tussen rekeningen en grensoverschrijdende geldtransfers.

Ondertussen krijgt MAS door de wijzigingen de bevoegdheid om antiwitwas- (AML) en terrorismefinanciering (CFT) eisen op te leggen aan DPT-dienstverleners. Bovendien moeten entiteiten die DPT-gerelateerde activiteiten uitvoeren MAS binnen 30 dagen op de hoogte stellen en binnen zes maanden een vergunning aanvragen om onder overgangsregelingen hun activiteiten voort te zetten.

De reguleringswijzigingen brengen duidelijkheid en verantwoordingsplicht in het crypto-landschap van Singapore, wat het vertrouwen onder investeerders en bedrijven vergroot. Met het toezicht van MAS zijn DPT-dienstverleners verplicht zich te houden aan strikte antiwitwas- (AML) en CFT-maatregelen, wat de integriteit van de sector versterkt en risico’s verbonden aan illegale activiteiten vermindert.

De invoering van beschermende regelgeving voor de activa van klanten geeft een toewijding weer om financiële stabiliteit en consumentenbescherming in de crypto-wereld te waarborgen. Door de activa van klanten te scheiden en robuuste beveiligingsmaatregelen te implementeren, streeft MAS ernaar het vertrouwen in digitale betaaldiensten te versterken, waardoor meer deelnemers worden aangetrokken tot de groeiende industrie.

Ondertussen zien verschillende experts de proactieve benadering van Singapore om crypto betalingen te reguleren als een toewijding om innovatie te bevorderen terwijl de financiële integriteit wordt gewaarborgd. Met name markeert de herziene Payment Services Act een belangrijke mijlpaal in de evolutie van digitale financiën, wat een precedent schept voor regelgevende kaders wereldwijd.

Aan de andere kant weerspiegelen de recente ontwikkelingen in Singapore de inspanningen van het land op het gebied van digitale activa en crypto-regulering. In een recente ontwikkeling toont Singapore zijn toewijding aan regelgeving voor digitale activa met de laatste goedkeuring die is verleend aan OKX Exchange voor een belangrijke betalingsinstelling (MPI) licentie.

Ondertussen versterkt deze significante mijlpaal niet alleen de positie van OKX op de Singaporese markt, maar verhoogt het ook de status van de beurs onder gelicentieerde crypto-platforms in de regio. Bovendien weerspiegelt de goedkeuring de proactieve benadering van Singapore om cryptocurrency te omarmen en markeert het een stap naar het vaststellen van een robuust regelgevend kader.

Het bericht Singapore onthult nieuwe reguleringen voor crypto betalingen verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

Singapore staat opnieuw in de schijnwerpers van de crypto-markt, met zijn laatste poging om het regelgevingslandschap van het digitale activumsegment te versterken. Met name heeft de Monetaire Autoriteit van Singapore (MAS) ingrijpende wijzigingen aangekondigd aan de Payment Services Act, waarbij de regulering wordt uitgebreid om cryptocurrencies op te nemen, met als doel de gebruikersbescherming te […]

Het bericht Singapore onthult nieuwe reguleringen voor crypto betalingen verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.