Shiba Inu ontwikkelaar komt met positieve update rondom Shibarium

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Shiba Inu ontwikkelaar komt met positieve update rondom Shibarium,

Vorige week werd Shibarium gelanceerd: het langverwachte layer-2 netwerk van Shiba Inu (SHIB) op het Ethereum (ETH) netwerk. De lancering was echter allesbehalve een succes. Er kwam 2 miljoen dollar aan geld van gebruikers vast te zitten en de blockchain kwam stil te staan. 

Nog altijd is er geen teken van leven te bekennen op de Shibarium blockchain. De hoofdontwikkelaar van Shiba Inu heeft nu aangegeven dat er belangrijke stappen gemaakt worden om Shibarium weer op te starten.

“Shibarium is geoptimaliseerd”

Vijf dagen geleden werd het laatste block geproduceerd door de Shibarium blockchain. Dit blijkt uit de blockchain explorer van Shibarium. De hoofdontwikkelaar van Shiba Inu, Shytoshi Kusama, geeft in een blogpost aan dat er inmiddels een hoop aanpassingen zijn gedaan. Volgens hem kan Shibarium snel weer opgestart worden.

“Na twee dagen van testen en aanpassingen doorvoeren, is Shibarium nu verbeterd en geoptimaliseerd.” 

Ook meldt Kusama dat Shibarium weer blocks produceert, althans in de testversie. De reden waarom Shibarium kort na diens lancering opeens stil kwam te liggen, was de overvloed aan transacties, meent Kusama. Het netwerk is ontworpen om maandelijks 400 miljoen verwerkingen te voltooien. Vlak na de lancering kreeg Shibarium echter binnen een half uur al 160 miljoen verwerkingen op zijn dak.

Shibarium is een fiasco

De aanpassingen die inmiddels zijn gedaan moeten een dergelijke ‘overload’ voorkomen in de toekomst. Wanneer Shibarium weer opgestart wordt, is echter vooralsnog onbekend. Kusama zegt dat de volgende stap het afronden van de testen is. Ook zullen op woensdag meer validatoren worden toegevoegd aan het netwerk en moet de capaciteit van het netwerk vergroten.

Shibarium is niet alleen een layer-2 voor Ethereum. Het netwerk moet namelijk de basis vormen voor een volledig Shiba Inu ecosysteem. Shiba Inu heeft grote ambities en probeert al langer het imago van memecoin van zich af te schudden. De lancering van Shibarium had de eerste grote mijlpaal moeten zijn op dit traject, maar viel in het water.

,
Vorige week werd Shibarium gelanceerd: het langverwachte layer-2 netwerk van Shiba Inu (SHIB) op het Ethereum (ETH) netwerk. De lancering was echter allesbehalve een succes. Er kwam 2 miljoen dollar aan geld van gebruikers vast te zitten en de blockchain kwam stil te staan.  Nog altijd is er geen teken van leven te bekennen op de […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com