Shiba Inu burn rate stijgt plotseling mysterieus hard

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Shiba Inu burn rate stijgt plotseling mysterieus hard,

Als je bekend bent in de wereld van cryptocurrencies en Shiba Inu (SHIB), ben je waarschijnlijk bekend met de term ’token burning’. Het is een methode waarbij tokens opzettelijk worden vernietigd om ze permanent uit de circulatie te halen. Onlangs heeft Shiba Inu, een verrassende toename in de burn rate laten zien, wat de interesse van de SHIB gemeenschap heeft gewekt. Maar wat zit er achter deze plotselinge piek en wat kan dit voor de koers betekenen?

Burn rate van SHIB schiet omhoog

Volgens gegevens van Shibburn, de officiële website die alle burn-gerelateerde statistieken van SHIB bijhoudt, is de burn rate in de laatste 24 uur met maar liefst 350% gestegen. In cijfers betekent dit dat er bijna 150 miljoen SHIB tokens zijn verbrand in slechts één dag. Dit is een opmerkelijk aantal, vooral als je bedenkt dat het burn mechanisme van SHIB onlangs enkele veranderingen heeft ondergaan.

Maar wat kan de oorzaak zijn van zo’n drastische toename in zo’n korte tijd? Een hint kan worden gevonden in een recente blogpost van Kaal Dhairya, een van de ontwikkelaars van Shiba Inu. In zijn post bespreekt Dhairya het proces van BONE minting en het afstand doen van het eigendom van het BONE-contract. 

Zonder al te technisch te worden, beschrijft hij de stappen die nodig zijn om het BONE-contract te verzaken en licht hij toe hoe het Timelock-contract zelf wordt gebruikt. Wellicht dat dat deze update voor beweging in de Shiba Inu gemeenschap heeft gezorgd, waardoor de burn-rate is gestegen. 

SHIB koers

Desalniettemin is het nog te vroeg is om definitief te zeggen wat de directe impact van deze burn rate piek zal zijn op de prijs en populariteit van Shiba Inu. Over het algemeen betekent een vermindering van het totale aanbod van munten in circulatie goed nieuws voor de koers van een crypto. Dit is ook waarom de Shiba Inu gemeenschap erg blij is met het burn-mechanisme. Of de burn-rate piek ook een positief effect gaat hebben op de koers moet uiteraard nog blijken.

,
Als je bekend bent in de wereld van cryptocurrencies en Shiba Inu (SHIB), ben je waarschijnlijk bekend met de term ’token burning’. Het is een methode waarbij tokens opzettelijk worden vernietigd om ze permanent uit de circulatie te halen. Onlangs heeft Shiba Inu, een verrassende toename in de burn rate laten zien, wat de interesse […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com