Shark Tank’s miljardair Mark Cuban gehackt, crypto vermogen in rook op

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Shark Tank’s miljardair Mark Cuban gehackt, crypto vermogen in rook op,

Multimiljardair en Shark Tank beroemdheid Mark Cuban is bestolen van $870 duizend aan crypto. De zeer succesvolle investeerder bewaarde tientallen verschillende tokens in een online wallet, maar is die nu kwijt. De hack werd aan het licht gebracht toen een oplettende speurneus duizenden dollars uit het al maandenlang inactieve account zag verdwijnen.

Duizenden aan ethereum en matic verdwenen

Op 15 september rond een uur of acht ‘s avonds zag speurneus ‘Wazz’ duizenden tokens uit de wallet van Cuban verdwijnen. De 65 jarige multimiljardair had al maandenlang niets met het account gedaan. In totaal ging het om $870 duizend aan onder andere ethereum (ETH), rarible (RARI), matic token (MATIC) en tether USD (USDT). 

Lmao, did Mark Cuban’s wallet just get drained?

Wallet inactive for 160 days and all assets just moved pic.twitter.com/vWnMZFyHB5

— Wazz (@WazzCrypto) September 15, 2023

Tussen de verdachte transacties zat er een van zeer opvallende grootte; maar liefst $2 miljoen aan USD coin (USDC) werd naar een ander adres verplaatst. Door de transactie was menig man in de veronderstelling dat Cuban simpelweg zijn tokens aan het verplaatsen was. Echter, een paar uur later liet Cuban aan DL News weten dat hij inderdaad bestolen is. 

Volgens Cuban hebben de hackers maandenlang gewacht totdat hij zijn wallet weer betrad. In een tijdspanne van 10 minuten stalen de hackers een groot deel van zijn tokens. In een poging om de schade te beperken, verplaatste Cuban zijn resterende crypto naar Coinbase. Daaronder valt de transactie van $2 miljoen aan USDC tokens, die nog wel in het bezit van de beroemdheid zijn.

Grootste gedeelte investeringen Mark Cuban is crypto

In de late jaren 90 was Cuban medeoprichter van Broadcast.com, een internetbedrijf dat werd verkocht aan Yahoo! voor miljarden dollars. Sinds 2000 is Cuban eigenaar van NBA-basketbalteam de Dallas Mavericks. Onder zijn leiding behaalden ze aanzienlijk succes, waaronder het winnen van het NBA-kampioenschap in 2011. 

Hij verwierf ook bekendheid als een van de ‘haaien’ in het populaire televisieprogramma “Shark Tank”. Daarin pitchen ondernemers hun bedrijfsideeën aan investeerders. Met een aantal van de startups in het programma behaalde Cuban aanzienlijke successen.

Vandaag de dag bestaat het grootste deel van de investeringen van Cuban uit crypto. Op CNBC vertelde hij dat 80% van zijn investeringen in de digitale valuta sector terechtkomt. De 870 duizend dollar hack zal dan ook pijn doen, maar omvat maar een klein deel van zijn totale bezit.

,
Multimiljardair en Shark Tank beroemdheid Mark Cuban is bestolen van $870 duizend aan crypto. De zeer succesvolle investeerder bewaarde tientallen verschillende tokens in een online wallet, maar is die nu kwijt. De hack werd aan het licht gebracht toen een oplettende speurneus duizenden dollars uit het al maandenlang inactieve account zag verdwijnen. Duizenden aan ethereum […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com