Sam Bankman-Fried pleit onschuldig aan nieuwe aanklachten en leeft op “water en brood”

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Sam Bankman-Fried pleit onschuldig aan nieuwe aanklachten en leeft op “water en brood”,

FTX-oprichter Sam Bankman-Fried, die in opspraak is geraakt, heeft op dinsdag voor een federale rechtbank in Manhattan onschuldig pleitte tegen zeven nieuwe aanklachten die tegen hem zijn ingediend.

De oprichter van FTX verscheen in de rechtbank na tien dagen in hechtenis te hebben doorgebracht en bracht ook klachten naar voren over het voedsel dat in de gevangenis werd geserveerd.

SBF pleit onschuldig

De nieuwe aanklachten, allemaal gerelateerd aan fraude en samenzwering, werden op 14 augustus uitgevaardigd nadat aanklagers beweerden dat Bankman-Fried meer dan $100 miljoen aan gestolen klantengelden en activa had gebruikt om te doneren aan verkiezingskandidaten en politici.

Dit was de eerste rechtbankverschijning van Bankman-Fried sinds zijn borgtocht op 11 augustus werd ingetrokken. Sindsdien zit SBF in hechtenis in het Metropolitan Detention Centre in Brooklyn.

De rechtbank had zijn eerdere borgtocht ingetrokken nadat het Amerikaanse ministerie van Justitie beweerde dat de voormalige CEO herhaaldelijk had geprobeerd getuigen te beïnvloeden en een eerlijk proces te verstoren door middel van openbare schaamte en intimidatie.

Volgens gegevens van de Federal Election Commission heeft Bankman-Fried naar verluidt meer dan $40 miljoen aan politieke donaties gegeven in 2022. Andere grote donateurs uit de kring van Bankman-Fried waren Ryan Salame, voormalig mede-CEO, en Nishad Singh, voormalig directeur engineering bij FTX.

Gegevens van de Federal Election Commission toonden tevens aan dat Salame meer dan $23 miljoen had gedoneerd, bijna uitsluitend aan Republikeinse kandidaten en gerelateerde PAC’s. Ondertussen had Nishad Singh ongeveer $8 miljoen gedoneerd tijdens de tussentijdse verkiezingscyclus van 2022.

Klachten over gevangenisvoedsel

Tijdens zijn hoorzitting informeerden advocaten die SBF vertegenwoordigen de federale rechtbank dat de gevangenisautoriteiten hem niet het veganistische dieet hadden verstrekt dat hij had gevraagd, waardoor hij op “water en brood” leeft. Mark Cohen, de advocaat die de voormalige miljardair vertegenwoordigt, verklaarde dat het gebrek aan voldoende voedsel in het Brooklyn Metropolitan Detention Centre Bankman-Fried’s voorbereidingen op zijn proces bemoeilijkte, dat in oktober zal beginnen.

Cohen vertelde de rechtbank tevens dat zijn cliënt niet was voorzien van het medicijn Adderall voor zijn ADHD. Hij voegde eraan toe dat de voorraad Emsam van zijn cliënt, dat wordt gebruikt voor de behandeling van depressie, aan het opraken was.

Rechter Sarah Netburn verzekerde Mr. Cohen dat ze het Bureau of Prisons van het Amerikaanse ministerie van Justitie, dat verantwoordelijk is voor de gevangenis, zou vragen om zich bezig te houden met zorgen met betrekking tot SBF’s medicatie. Ze voegde eraan toe dat hoewel ze redelijk zeker was dat de gevangenis vegetarisch voedsel aanbood, ze niet zeker wist of veganistisch voedsel beschikbaar was.

Ondertussen gaf het Bureau of Prisons een verklaring uit waarin stond dat alle gevangenen toegang hadden tot passende medicijnen, gezondheidszorg en warme maaltijden. Verder werd eraan toegevoegd dat de faciliteit zorgt voor de verstrekking van voedzame maaltijden en de eisen van een nationaal menu volgt dat wordt geanalyseerd om ervoor te zorgen dat aan alle dieetvereisten wordt voldaan.

Voorbereidingen gaande voor het proces in oktober

Ondertussen werken Sam Bankman-Fried en zijn juridisch team hard aan de voorbereidingen voor zijn proces, dat in oktober zal beginnen. Advocaten die SBF vertegenwoordigen hadden zelfs gevraagd of hij doordeweeks uit de gevangenis mocht blijven om te zorgen dat ze zich konden concentreren op het opbouwen van een verdediging voor de in ongenade gevallen FTX-oprichter. De rechter besloot echter dit verzoek te weigeren.

Desalniettemin kreeg Bankman-Fried op 22 augustus een korte vrijlating uit de gevangenis van 8:30 uur tot 15:00 uur. Tijdens zijn vrijlating was hij aanwezig in een bewaakte rechtszaal met zijn advocaten terwijl ze zich voorbereidden op het aanstaande proces. Ondertussen zijn de juryleden ook door de aanklagers voorzien van richtlijnen over hoe ze het proces moeten benaderen. Volgens de richtlijn moet de jury elk van de zeven aanklachten anders behandelen. Ze werd ook gevraagd om hun uitspraak over één aanklacht niet te laten beïnvloeden door hun beslissing over een van de andere zes aanklachten.

FTX was de kortgeleden nog de op een na grootste cryptocurrency-beurs, gewaardeerd op ongeveer $32 miljard. De faillissement van FTX veroorzaakte dan ook schokgolven in de crypto- en financiële wereld en had invloed op verschillende projecten. Het is dan ook erg interessant om in de gaten te houden hoe SBF uiteindelijk bestraft zal worden.

Het bericht Sam Bankman-Fried pleit onschuldig aan nieuwe aanklachten en leeft op “water en brood” verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

FTX-oprichter Sam Bankman-Fried, die in opspraak is geraakt, heeft op dinsdag voor een federale rechtbank in Manhattan onschuldig pleitte tegen zeven nieuwe aanklachten die tegen hem zijn ingediend. De oprichter van FTX verscheen in de rechtbank na tien dagen in hechtenis te hebben doorgebracht en bracht ook klachten naar voren over het voedsel dat in […]

Het bericht Sam Bankman-Fried pleit onschuldig aan nieuwe aanklachten en leeft op “water en brood” verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com