Russell van de Deutsche Bank gaat schuldig pleiten in fraudezaak

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Russell van de Deutsche Bank gaat schuldig pleiten in fraudezaak,

Voormalig investeringsbankier bij Deutsche Bank, Rashawn Russell, heeft de intentie om schuldig te pleiten in verband met aanklachten voor cryptocurrency-fraude. Russell heeft aanvankelijk de beschuldigingen tegen hem betwist; echter, de zaak is nu doorgestuurd naar een rechter-commissaris voor een hoorzitting voor wijziging van zijn pleidooi, wat wijst op een verandering in de juridische strategie van Russell.

Russell, een 27-jarige geregistreerde makelaar, had eerder betrokkenheid bij bedrieglijke crypto-transacties ontkend. Recentelijk wijzen gerechtelijke documenten echter op een aanzienlijke verandering in zijn verdediging.

Russells juridische procedures hebben meerdere vertragingen gekend, waardoor zijn advocaten de mogelijkheid konden onderzoeken om een schikking te treffen met de autoriteiten. De zaak is nu doorgestuurd naar een rechter-commissaris voor een “wijziging van pleidooi”-hoorzitting, wat erop duidt dat Russell van plan is schuldig te pleiten. De hoorzitting voor wijziging van het pleidooi geeft aan dat Russell van plan is schuld te bekennen in verband met de fraudeaanklachten, een verrassende wending in een zaak die aanvankelijk leek af te stevenen op een langdurige juridische strijd.

Deze ontwikkeling sluit aan bij de beslissing van Deutsche Bank om bewaaroplossingen aan te bieden aan haar institutionele klanten voor hun crypto- en getokeniseerde activa. Met deze stap wordt verwacht dat Deutsche Bank de mogelijkheid krijgt om een select scala aan cryptocurrencies en getokeniseerde vertegenwoordigingen van conventionele financiële activa te bewaren, wat wijst op de groeiende kruising tussen traditionele financiën en de wereld van digitale activa.

Het juridische drama van Russell begon in april toen hij in hechtenis werd genomen in Brooklyn, New York, met de mogelijkheid van een maximale gevangenisstraf van 20 jaar. Hij werd beschuldigd van het oplichten van investeerders door aanzienlijke rendementen op hun crypto-investeringen te beloven.

Aanklagers beweerden dat hij valse documenten had gecreëerd om een aanzienlijke liquiditeit ten onrechte voor te stellen, terwijl hij een aanzienlijk deel van de fondsen van investeerders voor persoonlijk gebruik had omgeleid, waaronder gokken en terugbetaling aan andere investeerders.

Russell werd ook geconfronteerd met een aparte rechtszaak van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), die hem beschuldigde van het misleiden van particuliere investeerders die betrokken waren bij een digitale activa-handelsfonds genaamd het R3 Crypto Fund. De CFTC beweerde dat Russell tussen november 2020 en juli 2022 ongeveer $1 miljoen onrechtmatig had afgeleid van klanten.

Het bericht Russell van de Deutsche Bank gaat schuldig pleiten in fraudezaak verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

Voormalig investeringsbankier bij Deutsche Bank, Rashawn Russell, heeft de intentie om schuldig te pleiten in verband met aanklachten voor cryptocurrency-fraude. Russell heeft aanvankelijk de beschuldigingen tegen hem betwist; echter, de zaak is nu doorgestuurd naar een rechter-commissaris voor een hoorzitting voor wijziging van zijn pleidooi, wat wijst op een verandering in de juridische strategie van […]

Het bericht Russell van de Deutsche Bank gaat schuldig pleiten in fraudezaak verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.