Ripple verkoopt 150 miljoen XRP ter waarde van $64,5 miljoen

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Ripple verkoopt 150 miljoen XRP ter waarde van $64,5 miljoen,

Ripple, de ontwikkelaar en grootste houder van XRP, heeft onlangs 150 miljoen XRP uit zijn reserves van juli verkocht voor ongeveer $64,5 miljoen, wat een daling betekent van $13,5 miljoen vergeleken met de XRP-omzet van het bedrijf in juni.

Bron: XRPScan

De verkoop volgt op de vrijgave door Ripple van 1 miljard XRP uit een eerste distributie, waarbij de tokens vervolgens tot 2027 in maandelijkse escrows worden vastgehouden. Deze maand heeft Ripple 200 miljoen XRP op zijn schatkistrekening gestort, terwijl de resterende 800 miljoen op nieuwe escrows zijn geplaatst.

Met name werd nog eens 100 miljoen XRP overgedragen van een portemonnee die op de XRP Leger is geïdentificeerd als “Ripple (35)” naar de uitverkoopreserves, waardoor het totaal dat deze maand voor verkoop is toegewezen op 300 miljoen XRP komt.

De verkoop zelf vond plaats via de schatkistrekening van het bedrijf, met het label ‘Ripple (1)’, die de tokens naar een niet-gelabelde rekening stuurde, ‘rP4X2hTa’. Hierdoor wordt voorheen niet-gecirculeerde XRP op de markt geïnjecteerd, wat mogelijk kan bijdragen aan de inflatie van het XRP-aanbod.

Terwijl er momenteel nog 100 miljoen XRP op de ‘rP4X2hTa’-rekening staat, heeft Ripple historisch gezien een deel van de XRP die het gaat verkopen overgedragen aan een ander intermediair adres, ‘rhWt2bhR’, voordat ze deze munten uiteindelijk op cryptocurrency-beurzen gaat verkopen.

XRP koers kan exploderen, ondanks ondermaatse prestaties

De verkopen komen op een moment dat de prijs van XRP ondermaats presteert. Ondanks de recente stilte heeft een populaire cryptocurrency-analist onlangs gesuggereerd dat de cryptocurrency binnenkort een explosieve opwaartse beweging zou kunnen zien nadat vergelijkbare prijspatronen in de geschiedenis van XRP zijn geïdentificeerd, wat wijst op symmetrische driehoeksuitbraken.

In een bericht dat met zijn ruim 40.000 volgers werd gedeeld op het microbloggingplatform X (voorheen bekend als Twitter), suggereerde analist Javon Marks dat “iets groots echt dichtbij kan zijn” nadat hij had gewezen op de “manier waarop de prijzen stijgen/vormgeven, gecombineerd met waar de zijn afkomstig van (historische gegevens) en een hoog volume plus een reeds bevestigde verborgen bullish divergentie.”

De analyse van Marks wijst op de prestaties uit het verleden van XRP als een potentiële benchmark. Halverwege 2017 schoot de prijs van XRP met meer dan 70.000% omhoog voordat hij begin 2018 zijn hoogste punt ooit bereikte. Marks suggereert dat een soortgelijke, agressieve bull run op komst zou kunnen zijn.

Zijn kortetermijnvoorspelling impliceert een potentiële rally naar $1,44, aangewakkerd door technische indicatoren. Het bereiken van dit prijspunt, zo betoogt Marks, zou een doorbraak kunnen veroorzaken uit een zesjarig prijsconsolidatiepatroon, waardoor XRP op de lange termijn de grens van $200 per token zou kunnen overschrijden, wat een sprong van 45.000% ten opzichte van het huidige niveau betekent. Deze projectie gaat uit van een “volledig logaritmisch vervolg” op basis van historische gegevens.

In een meer conservatief scenario suggereert Marks dat XRP nog steeds $15-$20 zou kunnen bereiken als het prijspatroon breekt, wat een stijging van meer dan 4.000% ten opzichte van de huidige niveaus betekent.

Het bericht Ripple verkoopt 150 miljoen XRP ter waarde van $64,5 miljoen verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

Ripple, de ontwikkelaar en grootste houder van XRP, heeft onlangs 150 miljoen XRP uit zijn reserves van juli verkocht voor ongeveer $64,5 miljoen, wat een daling betekent van $13,5 miljoen vergeleken met de XRP-omzet van het bedrijf in juni. De verkoop volgt op de vrijgave door Ripple van 1 miljard XRP uit een eerste distributie, […]

Het bericht Ripple verkoopt 150 miljoen XRP ter waarde van $64,5 miljoen verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.