RevolutionVR Coin review: Rebrand, toekomst en onze mening

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Toen wij laatst Litebit openden, zagen wij een nieuw symbool tussen alle munten staan. Dit bleek de munt RevolutionVR te zijn. Na even zoeken bleek dit geen nieuwe munt te zijn, maar een rebrand van het oude Voxels. Dit is een munt waar wij op Bitcoinsaltcoins.nl nog niet veel aandacht aan hebben besteed. Hoog tijd voor een coin review van RevolutionVR. In deze review bespreken we de rebrand, toekomst van de munt en beoordelen we de munt op diverse onderdelen.
Direct RevolutionVR (RVR) kopen met iDEAL!
Wat is RevolutionVR?
RevolutionVR is een digitale valuta met als missie: Hoge kwaliteit VR gaming mogelijk maken voor iedereen, overal. Dit door het maken van Virtual Reality games die draaiende gehouden worden door een cryptocurrency ecosysteem. Het is dus een project dat volledig draait om Virtual Reality. De afkorting van de munt tijdens het handelen is RVR.
Wat is VR?
Virtuele werkelijkheid of schijnwerkelijkheid (Engels: virtual reality, afgekort: VR) simuleert een omgeving via een computer om een gebruiker via diverse zintuigen onder te dompelen in een ervaring. (bron)
Rebrand van Voxels naar RevolutionVR
Op 14 januari 2018 werd bekend dat Voxels (VOX) een rebrand zou gaan krijgen. Dit maakte Voxelus.com – het bedrijf achter Voxels – via een persbericht bekend. Dit vonden zij nodig, omdat de focus in de toekomst volledig moet gaan liggen bij VR gaming. Ze zijn zelfs bezig om een eigen VR game, waarin cryptocurrency gebruikt wordt, te ontwikkeling. Deze game gaat Xtraction Royale heten en wordt begin 2019 verwacht. De rebrand heeft inmiddels plaatsgevonden. Voxels had ook al de focus op VR gaming, maar met de nieuwe naam vindt de community dat er meer duidelijkheid is gecreëerd.
Team achter de munt
Bij vorige coin reviews van onder andere Verge en Groestlcoin waren de teamleden onbekend, om zo het privacy gehalte te benadrukken. Bij RevolutionVR is dit niet het geval. Alle teamleden staan netjes op een teampagina aangegeven. Het team bestaat uit mensen met veel ervaring in zowel blockchaintechnologie, gaming en Virtual Reality. De CEO van RevolutionVR is een Argentijnse software ontwikkelaar, die al 20 jaar ervaring heeft in deze industrie. Als belangrijkste adviseur en investeerder wordt Halsey Minor genoemd. Hij is de oprichter van CNET Networks in 1993. Dit bedrijf is een NASDAQ 100 company geworden. Hij investeert veel in veelbelovende projecten in onder andere VR, softwareontwikkeling en cloud-computing.

Activiteit op sociale media
De mensen achter de munt zijn redelijk actief op sociale media. Dit doen zij met name via Facebook en Twitter. Ook is er een Reddit, maar deze wordt meer door de community en een aantal fanatieke fans onderhouden. De link op de website naar de Facebookpagina brengt ons naar de pagina van Voxelus. Op Twitter zijn ze niet wekelijks actief. Er zitten soms gaten van enkele weken tussen berichten. Op Discord worden vragen wel sneller beantwoordt, maar dit komt door de community die redelijk actief is. Op YouTube staan enkele liveshows en voorbeelden van de nieuwe game. Deze VR game is nog volledig in ontwikkeling, maar ziet er – voor de fase waar het in zit – redelijk goed uit.

Doel van de munt / productsterkte
De focus van RevolutionVR ligt volledig op Virtual Reality gaming. Een niche die steeds groter aan het worden is. De eerste hype is voorbij, maar een volgende lijkt niet ver weg te zijn. Hoe zij RevolutionVR gaan integreren in VR games is nog even afwachten. De game komt pas begin 2019 uit. Het lijkt alsof de gehele focus van veel teamleden op deze game is gericht. Wij vinden de munt daarom niet enorm sterk als valuta. VR gaming is zeker booming, maar waarom er een cryptovaluta bij hoort, begrijpen wij nog niet helemaal. Blockchaintechnologie kan wel zeker van belang zijn in VR gaming. Er zijn bedrijven die zich richten op de volledig gaming markt. RevolutionVR begeeft zich in een vrij kleine – en soms beperkte – niche.
Verkrijgbaarheid RevolutionVR kopen
RevolutionVR (RVR) is beperkt verkrijgbaar. Dit kan onder andere te maken hebben met de recente rebrand (maart 2018). De munt moet hierdoor opnieuw door exchanges worden toegevoegd en/of geaccepteerd. Op het moment van het schrijven van deze RevolutionVR review kun je de munt kopen via:
Litebit
Bittrex
Upbit
CoinExchange
Bij de eerste optie kun je direct met iDEAL deze munt kopen. Bij de andere exchanges moet je deze verhandelen vanaf Litecoin of Bitcoin. Dat kan je goed bij de onderstaande aanbieders kopen.
Bitvavo Bekijk
Litebit Bekijk
Bitonic Bekijk
BTC Direct Bekijk
Anycoin Direct Bekijk
Changelly Bekijk
Bitvavo is op het moment de beste en gemakkelijkste manier om cryptogeld te kopen. Lees onze Bitvavo review voor meer info. Of ga direct naar Bitvavo
Conclusie en review
Het bericht RevolutionVR Coin review: Rebrand, toekomst en onze mening verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.