Review: Ledger Nano S hardware wallet

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Ledger Nano S review: hardware wallet voor vele cryptocurrencies.
De Ledger Nano S is een cryptocurrency hardware wallet ontwikkeld door het Franse bedrijf Ledger. Deze organisatie is opgericht in 2014 door 8 experts op gebied van security, cryptocurrencies en ondernemerschap. Het bedrijf, met inmiddels meer dan 60 werknemers, specialiseert zich in de ontwikkeling van (hardware) cryptocurrency wallets en zakelijke blockchain toepassingen.
Ledger is op dit moment, samen met Trezor, marktleider op gebied van hardware wallets voor cryptocurrencies. Het bedrijf staat er om bekend dat hun hardware wallets snel ondersteuning bieden voor nieuwe populaire cryptovaluta. Ledger biedt verschillende hardware wallets aan, waaronder de “Nano S” en de “Blue”. Vandaag beschrijven we onze ervaringen met de Ledger Nano S hardware wallet.
Levertijd Ledger Nano S en inhoud van de verpakking.
De hardware wallet wordt verzonden vanuit Frankrijk. Na het plaatsen van een bestelling stuurt Ledger netjes een bevestiging, alsmede en track & trace link wanneer de bestelling verzonden is. De levering van onze Ledger Nano S verliep via UPS en de levertijd was 4 dagen. De verpakking ziet er netjes uit, net als de inhoud van de verpakking:

De verpakking bevat naast de Nano S hardware wallet ook de bijbehorende usb kabel, het instructieboekje en een keycord en sleutelhanger. Op deze manier kunt u indien gewenst de Ledger Nano S altijd bij u dragen.
Het instructieboekje is in principe niet meer dan 3 blaadjes: een uitleg waarom de verpakking niet verzegeld was, een verwijzing naar een pagina op de Ledger website om de installatie te starten, en de “recovery sheet”:
De Ledger hardware wallet controleert de integriteit van de software op het apparaat iedere keer dat de wallet wordt ingeschakeld. Een Secure Element chip voorkomt dat er met de hardware gerommeld kan worden. Op deze manier worden alle hardware wallets van Ledger beveiligd tegen kwetsbaarheden.
Om de Nano S instellingen af te stemmen op de wensen van de gebruiker, verwijst Ledger naar “start.ledgerwallet.com“, waar een uitleg van de werking van de hardware wallet wordt gegeven.
Er is altijd een kans dat uw hardware wallet stuk gaat of dat u deze kwijt raakt. Aan de hand van een unieke combinatie van 24 woorden is het mogelijk om de wallet te herstellen op ieder moment. Deze 24 woorden zijn dus heel belangrijk en moeten veilig worden bewaard. U schrijft ze daarom op de bijgeleverde recovery sheet, en bewaart deze op een veilige plek.

Ledger review: Nano S installeren.
De hardware wallet zelf heeft een klein display, maar deze is niet groot genoeg om transacties mee uit te kunnen voeren. Daarom werkt de Nano S altijd samen met Ledger software up een computer of mobiele telefoon. Op het moment van schrijven zijn er 4 software applicaties te downloaden vanaf de website:
Ledger Manager app. Deze toepassing is een plug-in voor de Chrome browser en wordt gebruikt om de firmware van de Nano S te updaten en om (cryptocurrency) applicaties op de hardware te installeren en beheren.
Ledger Bitcoin wallet. Deze Google Chrome plug-in wordt gebruikt om op de computer de Bitcoin wallet te beheren, alsmede de altcoin wallets met uitzondering van Ethereum en Ripple.
Ledger Ethereum wallet. Dit is ook een plug-in voor Chrome en wordt specifiek gebruikt om uw transacties op de Ethereum (ETH) en Ethereum Classic (ETC) blockchains te versturen, ontvangen en bij te houden.
Ledger Ripple wallet. Deze wallet werkt niet als een Chrome plug-in maar moet op de computer zelf geinstalleerd worden. De applicatie wordt vanzelfsprekend gebruikt als wallet voor XRP transacties op de Ripple blockchain.
Cryptostart heeft alle beschikbare wallets geïnstalleerd en dit ging zonder problemen. We hebben het als handig ervaren dat de Leder manager, BTC wallet en ETH wallet als Chrome extensie werken. De installatie van de Ripple wallet was echter ook zo gedaan.
De software wallets worden gebruikt om betalingen te kunnen versturen of ontvangen, maar uitgaande transacties moeten altijd bevestigd worden op de Nano S hardware wallet. Doordat iedere betaling op de Nano S hardware wallet moet worden ondertekend, is het onmogelijk dat uw cryptocurrency gestolen wordt door hackers. Zelfs niet wanneer uw computer geïnfecteerd zou zijn met een virus.
In de Ledger Manager kunt u zien welke cryptocurrencies u kunt bewaren op uw Nano S hardware wallet. Door het apparaat op de computer aan te sluiten via de meegeleverde usb kabel en in de Ledger Manager het download icoon voor een specifieke applicatie aan te klikken, wordt de desbetreffende toepassing op de Ledger Nano S geïnstalleerd.
Opvallend: het is niet mogelijk om alle cryptocurrency applicaties tegelijkertijd te installeren op 1 Nano S. Het lukte ons om “slechts” 4 cryptocurrencies tegelijkertijd te installeren op de Nano S. Wanneer we probeerden meer applicaties te installeren, gaf de Ledger Manager aan dat het geheugen vol was. Houd hier dus rekening mee: wanneer u van plan bent om meer dan 4 verschillende cryptocurrencies te bewaren op de Nano S, kunt u het beste meer dan 1 hardware wallet kopen.

Veilig cryptovaluta bewaren in de Ledger wallet.
Op het moment van schrijven ondersteunt de Ledger Nano S bijna 20 verschillende cryptocurrencies: Bitcoin, Bitcoin Cash, Dash, Dogecoin, Ethereum, Ethereum Classic, Komodo, Litecoin, Stratis, Zcash, Ripple, PoSW, Ark, Ubiq, Expanse, PIVX, Vertcoin en Viacoin.
Alle Ledger software wallet applicaties hebben dezelfde look and feel. In tegenstelling tot de TREZOR wallet biedt de Ledger wallet nu nog geen mooie grafiekjes over inkomsten en uitgaven, maar de belangrijkste elementen zijn aanwezig: duidelijke weergave van het saldo, overzicht van alle transacties en de mogelijkheid om betalingen te versturen en te ontvangen.
Om te kunnen beoordelen of de wallet naar behoren werkt, kopen we 250 Ripple (XRP) op Litebit en laten we deze storten op het adres dat de wallet aangeeft. Dit werkt goed: kort nadat we bericht krijgen dat de betaling verstuurd is, verschijnt er 250 XRP in de Ledger Ripple wallet. Leuke functie: de applicatie kan het wallet adres per email versturen of printen, mocht je de betaling vanaf een ander apparaat willen versturen waarop het scannen van een QR-code niet mogelijk is.

Betaling versturen met de Ledger hardware wallet
Naast het ontvangen van een betaling, hebben we ook het versturen van een transactie getest met de Ledger Nano S. Van de 250 XRP die we ontvangen hebben in de wallet, verstuurden we weer 150 XRP naar een andere Ripple wallet.
In de Ledger Ripple wallet applicatie vullen we de details van de transactie in. Hier geeft de applicatie ook direct aan wat de transactiekosten zullen zijn voor de betaling. De informatie over deze transactie wordt vervolgens weergegeven op de Ledger hardware wallet, welke om bevestiging vraagt om de transactie te kunnen versturen.
Nadat de transactie is bevestigd, verschijnt deze in het overzicht van de Ripple wallet software. Als we op de transactie klikken, opent in onze browser de Ripple block explorer: hier kunnen we status van de betaling controleren op de Ripple blockchain.

Ledger Nano S kopen? Beoordeling van Cryptostart.
Een hardware wallet kopen kunnen we sowieso aanbevelen aan iedereen die wilt investeren in cryptocurrency. De Ledger Nano S is een van de meest bekende cryptocurrency hardware wallets en heeft bij Cryptostart een zeer positieve indruk achter gelaten.

De voordelen:
Scherp geprijsd: vanaf €69,90 inclusief BTW!
Gebruiksvriendelijk: iedereen kan het gebruiken.
Ondersteuning voor bijna 20 cryptocurrencies.
Een van de meest populaire hardware wallets.
Veilige en bewezen technologie.

De nadelen:
Aparte applicaties voor BTC, ETH en XRP.
Maximaal 4 verschillende crypto’s op 1 apparaat.

U kunt de Ledger Nano S kopen bij de fabrikant (Ledger) zelf, of bij onze Nederlandse partner Cryptomaan. Bij Ledger kunt u de hardware wallet kopen met bitcoin of creditcard, maar bij Cryptomaan kunt u ook met iDeal betalen.

Koop de Ledger Nano S bij LEDGER
Nano S kopen met iDeal bij Cryptomaan

The post Review: Ledger Nano S hardware wallet appeared first on Cryptostart.

Lees het originele artikel op Cryptostart.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.