Reddcoin coin review: Toekomst, roadmap en beoordeling

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Reddcoin is een munt met een focus op sociale media. Het is tevens een zeer populaire munt onder onze bezoekers. We krijgen regelmatig de vraag wat wij van Reddcoin vinden en wat deze digitale valuta in de toekomst gaat brengen. Het is bij elke munt erg belangrijk om de vraag: “Zal deze valuta verdwijnen of groeien in de toekomst” te stellen. In deze Reddcoin coin review beoordelen we de munt op meerdere vlakken, zoals: Activiteit op sociale media, doel van de munt, teamsterkte, inhoud van de code en het product in het algemeen. Aan het einde komt hier een eindbeoordeling uit in sterren, van 1 tot 5. We beginnen met een korte introductie over Reddcoin zelf.
Klik hier om direct Reddcoin met iDEAL te kopen
Wat is Reddcoin?
Reddcoin is een cryptovaluta met de afkorting RDD. Het is een digitale valuta met een focus op social media en sociaal in het algemeen. Het doel van Reddcoin is om verzenden van valuta op diverse sociale netwerken uit te voeren op een leuke manier. Daarom wordt het ook wel een sociale valuta voor het digitale tijdperk genoemd. Reddcoin heeft een uniek platform waarop je op elk sociaal netwerk geld naar elkaar kan sturen met 0% transactiekosten. Elke keer als je content leest op een sociaal netwerk, kun je in plaats van bijvoorbeeld liken of een hartje geven, digitale valuta geven. Je geeft dan bijvoorbeeld 10RDD aan een persoon als dank voor de content.
Reddcoin minen gaat op een milieuvriendelijke manier. Dit wordt via minten gedaan. Dit kan bijvoorbeeld in de sociale wallet van Reddcoin. Veel mensen vinden het doel van RDD goed en denken dat het zeker toekomst kan hebben. Hieronder een korte introductie van het team achter Reddcoin zelf op YouTube

Team achter RDD
Een van de kritieken die wij vaak horen over deze munt gaat over de grootte van het team. Veel mensen menen dat de munt slechts een hobby is van één persoon – John “Gnasher” Nash. Hij is de hoofdontwikkelaar van de munt. Op de onderstaande afbeelding zie je de belangrijkste leden van Team Reddcoin, zoals voorgesteld in een Reddit topic uit 2017. In het team zitten ook twee Nederlanders.

Het team is niet geheel onbekend, zoals we bijvoorbeeld in onze  Verge review zagen. De hoofdontwikkelaar – John Nash – heeft er een handje van om lange mediastiltes te laten vallen. Op Twitter is hij dit jaar bijvoorbeeld niet meer actief geweest. Op Discord is hij matig bereikbaar. Bijna alle andere leden hebben wel een LinkedIn pagina en ervaring binnen hun gebied. Echter ligt er veel developers-werk bij John Nash. Dat hij niet altijd even goed is in communiceren, is voor ons een reden om de teamsterkte niet als voldoende te bestempelen.
Reddcoin wallets
De wallet van Reddcoin is beschikbaar voor:
Windows 32
Windows 64
Mac
Linux
Coinomi (dit is niet een officiële wallet, maar een wallet waar meerdere valuta in opgeslagen kunnen worden)
Reddcoin heeft geen eigen mobile wallets. Voor een munt die zich focust op sociale media – dat veel mensen raadplegen op een mobiele telefoon – vinden wij dit erg vreemd.
Sociale media
Reddcoin is actief op meerdere sociale media:
Twitter (zeer actief)
Facebook (zeer actief)
YouTube (1 video)
Google + (niet actief)
Pinterest (niet actief)
Op de grootste sociale media-kanalen is Reddcoin zeer actief. Echter staan er aan de onderkant van de website ook veel social media links waar zij wel een account hebben, maar niet veel mee doen. Voor een munt met een focus op sociale media, vinden wij dit niet voldoende.
Community van Reddcoin
Reddcoin heeft een enorm grote community. Op Reddit heeft het bijna 40.000 abonnees en op Facebook bijna 30.000 volgers en vind-ik-leuks. Er is zelfs een aparte website, genaamd Reddheads.com waar de community zich verzamelt. De community is ook erg actief, denkt goed mee en durft ook kritiek te leveren. Een pluspunt dat deze sociale munt een grote community achter zich heeft staan.
RDD kopen met iDEAL
Wij kijken tijdens de Reddcoin coin review ook naar de beschikbaarheid van de munt. Een munt is aantrekkelijker voor Nederlanders als deze met iDEAL gekocht kan worden. Dat is mogelijk bij onder andere Litebit. Via de onderstaande button kun je direct Reddcoin kopen met iDEAL.
Klik hier om direct Reddcoin met iDEAL te kopen
Reddcoin op exchanges
Reddcoin is op het moment van schrijven van deze Reddcoin coin review beschikbaar op:
Bittrex.com (BTC)
Yobit(BTC)
Cryptopia (BTC/LTC/DOGE/XMR)
BleuTrade.com (BTC)
Bitsquare
Shapeshift
Godex
WeSellCrypto.com (Paypal)
Vooral Bittrex is erg positief, omdat dit toch een van de grootste exchanges is. Qua beschikbaarheid scoort Reddcoin goed. Als je RDD wilt kopen op een exchange, dan heb je eerst een valuta zoals BTC of LTC nodig. Dat kan je erg goed kopen bij de onderstaande aanbieders.
Bitvavo Bekijk
Litebit Bekijk
Bitonic Bekijk
BTC Direct Bekijk
Anycoin Direct Bekijk
Changelly Bekijk
Bitvavo is op het moment de beste en gemakkelijkste manier om cryptogeld te kopen. Lees onze Bitvavo review voor meer info. Of ga direct naar Bitvavo
Doel van de munt en het product in het algemeen
Reddcoin heeft de focus op sociale media. Zij willen het op elk sociaal kanaal mogelijk maken om digitale valuta (RDD) te versturen. Dit wordt ook wel “tipping” genoemd. Wij zien in deze manier van geld versturen zeker toekomst. Sociale media beïnvloeden ons leven en worden steeds groter. Wij zien het wel gebeuren dat mensen elkaar RDD versturen om elkaar te belonen. Zo kan iemand die content maakt (YouTube, Twitch, maar ook geschreven content) een fooi gegeven worden door mensen die de content waarderen. Reddcoin heeft op dit punt (nog) niet veel concurrentie.
Roadmap Reddcoin (RDD)
De roadmap voor 2018, 2019 en de toekomst kan via deze link worden bekeken. Wij vinden dit een zeer veelbelovende roadmap, met daarin een aantal punten waar wij op het moment nog zo onder de indruk van zijn. Zo is het team van RDD druk bezig met een mobile wallet, mobile staking (RDD verdienen in een mobiele wallet) en nog veel meer interessante dingen. Hieronder vindt je een kort overzicht van de belangrijkste punten uit de Reddcoin roadmap.
Korte termijn –  (kwartaal 1 of 2, 2018)
Browser extensie (Redd-ID)
Reddcoin LLC (Verenigde staten) oprichten
Opnieuw lanceren van Reddcoin Instagram
Branding strategie uitwerken
Website design opnieuw uitwerken
Middellange termijn (kwartaal 3 of 4, 2018)
Mobiele wallet iOS
Mobiele wallet Android
Sociale desktop wallet
PoSV 2.0
Ledger Nano support
Web-wallet (meerdere platformen)
Streamlabs (Twitch integratie)
Redd-ID API
Nieuwe features QT dekstop wallet
Lange termijn
Strategische samenwerkingen binnen de gaming industrie afsluiten
Meer integratie verschillende sociale media
Petitie om RDD met Steam te mogen gebruiken
Cross-platform staken
Klik hier om direct Reddcoin met iDEAL te kopen
Conclusie en review
 
Het bericht Reddcoin coin review: Toekomst, roadmap en beoordeling verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.