Q2 start met negatieve Bitcoin ETF-instroom

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Q2 start met negatieve Bitcoin ETF-instroom,

Op maandag 1 april keerden de totale geldstromen naar alle negen spot Bitcoin (BTC) ETF’s gecombineerd opnieuw negatief. Het blijkt dat de uitstroom van de Grayscale Bitcoin ETF GBTC opnieuw is gestegen. Op maandag overschreed de totale uitstroom van GBTC opnieuw de $300 miljoen grens.

Daarentegen kende de BlackRock ETF IBIT een netto instroom van $165 miljoen, terwijl de Fidelity ETF FBTC een netto instroom van $43.99 miljoen zag. Opmerkelijk genoeg bereikte de cumulatieve netto instroom voor Bitcoin spot ETF’s een indrukwekkende $12.04 miljard, wat wijst op voortdurende interesse van investeerders in deze asset class, volgens gegevens van Farside Investors.

Te midden van deze negatieve stromen is de Bitcoin-prijs scherp gedaald met 5.5% tot $66,000. Samen met Bitcoin heeft zelfs de bredere cryptocurrency markt sterke liquidaties gezien in de laatste 24 uur.

Interessant genoeg komt de scherpe correctie vlak voor het aanstaande Bitcoin halveringsevenement, dat nog maar 19 dagen verwijderd is. Deze correctie zou water kunnen gooien op de verwachtingen van analisten dat de BTC-prijs $75,000 zal bereiken tegen het halveringsevenement.

Naarmate april begint, suggereert de terugtrekking van de crypto-markt een afnemend momentum in de recente sterke rally, die vooral werd gekenmerkt door de stijging van Bitcoin naar een all-time high. Deze verandering in sentiment weerspiegelt een voorzichtigere houding die heerst in de wereldwijde markten, aangewakkerd door aanhoudende inflatoire druk in de Verenigde Staten. Als gevolg hiervan verlagen investeerders hun verwachtingen voor soepeler monetair beleid en renteverlagingen door de Federal Reserve.

Stefan von Haenisch, het hoofd van de handel bij OSL SG Pte in Singapore, merkte op dat de verwachting van verminderde renteverlagingen door de Fed weerklinkt in de cryptocurrency-sfeer. Dit sentiment wordt bevestigd door een brede verkoopgolf die wordt waargenomen naarmate de week vordert, die verschillende sectoren binnen de crypto-markt beïnvloedt. Met name sectoren die Bitcoin hebben overtroffen in de afgelopen zes maanden, zoals meme coins, worden merkbaar beïnvloed door deze voorzichtige stemming.

Het bericht Q2 start met negatieve Bitcoin ETF-instroom verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

Op maandag 1 april keerden de totale geldstromen naar alle negen spot Bitcoin (BTC) ETF’s gecombineerd opnieuw negatief. Het blijkt dat de uitstroom van de Grayscale Bitcoin ETF GBTC opnieuw is gestegen. Op maandag overschreed de totale uitstroom van GBTC opnieuw de $300 miljoen grens. Daarentegen kende de BlackRock ETF IBIT een netto instroom van […]

Het bericht Q2 start met negatieve Bitcoin ETF-instroom verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.