Opmerkelijke actie Vitalik Buterin brengt ethereum koers in gevaar

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Opmerkelijke actie Vitalik Buterin brengt ethereum koers in gevaar,

Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum (ETH), heeft gisteren voor de nodige ophef gezorgd binnen de crypto community. Het brein achter Ethereum heeft namelijk een gigantische hoeveelheid ether richting de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase verstuurd. De actie komt te midden van een bredere correctie binnen de cryptomarkt waarin ook ethereum hard geraakt is. In hoeverre moeten we ons zorgen maken voor een heviger bloedbad voor de nummer twee crypto qua marktkapitalisatie?

Ethereum oprichter verstuurt 600 ETH

Uit data van Etherscan blijkt dat het openbaar gelabelde Ethereum adres ‘vitalik.eth’ een totaal van maar liefst 600 ETH richting de beursgenoteerde crypto exchange heeft verstuurd. Tegen de huidige ethereum koers draagt dit een waarde van om en nabij de 1 miljoen dollar.

Op Etherscan is tevens te zien dat de wallet van Buterin na de transactie nog altijd een fortuin van 3.933 ETH bezit, ter waarde van 6,5 miljoen dollar.

Het bekende blockchain-analyseplatform Lookonchain liet gisteren bovendien middels een bericht op X, voorheen bekend als Twitter, weten dat vitalik.eth 251.000 Rai Reflex Index (RAI) tokens op Maker terugbetaalde en 1.000 ETH ter waarde van 1,67 miljoen dollar opnam. Dit vond slechts enkele uren vóór de transactie richting Coinbase plaats.

De enorme transactie ter waarde van 600 ETH bracht veel opschudding teweeg op social media. Er wordt momenteel dan ook veel gespeculeerd over het motief van de grote verplaatsing.

Over het algemeen worden cryptomunten richting een beurs verplaatst voor verkoopdoeleinden. Wat de exacte reden van Buterin is, blijft vooralsnog onduidelijk. Buterin heeft in het verleden wel eens toegegeven dat hij een deel van zijn ETH-bezit op de markt heeft gedumpt. Of hij dit keer wederom duidelijkheid zal verschaffen is voor nu nog even afwachten.

ETH crash aanstaande?

Ali Martinez, een bekende crypto analist met 29,3 duizend volgers op X, verwacht een grote crash voor ethereum als de koers onder de 1.600 – 1.550 dollar zakt. Om precies te zijn voorspelt hij in die situatie een significante koersdaling van tussen de 37 en 45 procent.

#Ethereum | Slipping beneath the $1,600 – $1,550 bracket for $ETH might set the stage for a significant 37% – 45% correction, targeting $1,000. pic.twitter.com/Xmo7Mgfux5

— Ali (@ali_charts) August 21, 2023

Op het moment van schrijven handelt ethereum op een prijs van 1.666 dollar. Hiermee staat het ongeveer 10 procent lager dan een week geleden.

,
Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum (ETH), heeft gisteren voor de nodige ophef gezorgd binnen de crypto community. Het brein achter Ethereum heeft namelijk een gigantische hoeveelheid ether richting de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase verstuurd. De actie komt te midden van een bredere correctie binnen de cryptomarkt waarin ook ethereum hard geraakt is. In hoeverre moeten […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.