Op vakantie naar Thailand? Het wemelt van de cryptoscams op Facebook

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Op vakantie naar Thailand? Het wemelt van de cryptoscams op Facebook,

Ga je binnenkort op vakantie naar Thailand? Wellicht kan je je vakantiefoto’s niet met tante Truus delen op Facebook. Thailand overweegt namelijk om Facebook te sluiten vanwege de vele investerings- en cryptoscams die op het platform worden geadverteerd.

Helemaal klaar met cryptoscams

Gisteren meldde het Ministerie van Digitale Economie en Samenleving (MDES) dat meer dan 200.000 mensen al zijn misleid door advertenties op Facebook die cryptoscams promoten. Deze scams doen zich voor als echte bestaande bedrijven, maar ook als overheidsinstanties zoals de Securities and Exchange Commission.

Wij raden aan om in Thailand soms twee keer te kijken om te checken of je niet gefopt wordt.

De oplichters maakten gebruik van verschillende trucs, waaronder crypto-investerings- en handelsfraude, aldus het MDES. Sommige advertenties gebruikten ook afbeeldingen van beroemdheden en bekende financiële figuren, samen met beloften van dagelijkse rendementen tot wel 30%, om mensen in de val te lokken.

Dat kennen we in Nederland ook. Verwacht dus op vakantie dat de Thaise Marco Borsato, Ali B of Jort Kelder je op Facebook toelacht en zij je Bitcoins kunnen doen laten stijgen.

Facebook heeft 7 dagen, anders sluiten

Minister Chaiwut Thanakamanusorn van het MDES verklaarde dat het ministerie in gesprek is geweest met het platform dat eigendom is van Meta (het moederbedrijf van Facebook) en een brief heeft gestuurd over het probleem. Het ministerie beweert echter dat het platform er niet in slaagt om adverteerders te screenen.

Op dit moment verzamelt het ministerie bewijs van de frauduleuze advertenties, waarvan er naar verluidt meer dan 5.300 zijn. Aan het einde van de maand is het ministerie van plan om een rechtbank te vragen om Facebook binnen zeven dagen te laten sluiten.

Waarschuwingen van Thaise overheid

Het ministerie waarschuwt voor de typische werkwijze van dergelijke oplichting en geeft aan dat consumenten moeten oppassen voor beloften van hoge en gegarandeerde rendementen, evenals advertenties met afbeeldingen van bekende figuren.

Investeringen die druk uitoefenen of prikkels geven om snel te investeren met beperkte aanbiedingen moeten ook met de nodige voorzichtigheid worden benaderd, evenals bedrijven of platforms zonder verifieerbare informatie.

Als je van plan bent om naar Thailand te reizen en geïnteresseerd bent in crypto, is het belangrijk om op je hoede te zijn voor dergelijke oplichtingspraktijken. Zorg dat je goed geïnformeerd en voorbereid bent voordat je financiële beslissingen neemt, want de scamadvertenties zijn niet alleen gericht op locals..

The post Op vakantie naar Thailand? Het wemelt van de cryptoscams op Facebook appeared first on BLOX | Nieuws.

,

Ga je binnenkort op vakantie naar Thailand? Wellicht kan je je vakantiefoto’s niet met tante Truus delen op Facebook. Thailand overweegt namelijk om Facebook te sluiten vanwege de vele investerings- en cryptoscams die op het platform worden geadverteerd. Helemaal klaar met cryptoscams Gisteren meldde het […]

The post Op vakantie naar Thailand? Het wemelt van de cryptoscams op Facebook appeared first on BLOX | Nieuws.

,
Lees het originele artikel op Btcdirect.eu

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.