Ook Bing bant cryptocurrency advertenties

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Nadat zowel Facebook als Google geen advertenties over cryptovaluta meer toelaten, volgt nu ook de zoekmachine Bing. Deze zoekmachine is in handen van Microsoft. In navolging van het nieuws kleurden de koersen van vrijwel alle cryptocurrencies rood. Enkele dagen later zien we weer een voorzichtige stijging van enkele procenten. De crypto ads worden niet meer toegelaten door Bing om onder andere gebruikers te behoeden voor ICO scams. Aan de ene kant is dit goed, want veel ICO’s zijn dan ook scams. Aan de andere kant is dit een slechte zaak voor nieuwe munten die wel een goed initiatief zijn. Deze bedrijven met nieuwe cryptovaluta kunnen nu minder snel bekendheid genereren.
Wanneer stopt Bing met cryptocurrency advertenties?
Ergens eind juni – begin juli zal Bing zijn gehele advertentiebeleid op de schop nemen. Dan zullen de nieuwe wijzigingen met betrekking tot cryptovaluta ook ingaan. Volgens Melissa Alsoszatai-Petheo, de “Advertiser Policy Manager” van Bing: Cryptocurrencies en gerelateerde producten zijn niet gereguleerd en vormen een mogelijk risico voor onze gebruikers. Er zijn veel slechte producten die als scam kunnen worden aangemerkt. Om onze gebruikers tegen dit soort praktijken te beschermen, hebben wij besloten om dit soort advertenties niet meer toe te staan”.  (vrij vertaald naar het Nederlands)
ICO’s veel negatief in het nieuws
ICO is de laatste tijd een woord geworden met een flinke bijsmaak. Er zijn veel verhalen uit het verleden bekend waar mensen duizenden procenten winst maakten bij een ICO, maar ook veel negatieve verhalen. Veel mensen kregen hun investeringen niet terug en bij sommige ICO’s kregen mensen helemaal niets terug. Volgens een oud rapport van EY is ongeveer 10% van al het geld dat door ICO’s is opgehaald verdwenen of gestolen.
Alternatief voor ICO’s
Omdat ICO’s zo negatief in het nieuws zijn de laatste tijden, gebruiker bedrijven andere methodes om nieuwe munten aan de man te brengen. Een van de methodes die heel populair is op het moment is een airdrop. Een klein probleem: Je mag in bijvoorbeeld de Verenigde Staten niet zomaar “aandelen” aan iemand anders geven. Een ander alternatief is een groot platform waarop ICO’s eerst door een instantie worden gecontroleerd. Een platform wat dit wil gaan doen is ICO Headstart. Wij denken dat er vast veel nieuwe creatieve manieren worden gevonden om munten aan de man te brengen.
Het bericht Ook Bing bant cryptocurrency advertenties verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.