Onthuld: de eigenaar van de mysterieuze $3 miljard bitcoin wallet

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Onthuld: de eigenaar van de mysterieuze $3 miljard bitcoin wallet,

Deze week wierp een mysterieuze bitcoin (BTC) wallet de schijnwerpers op zich nadat het in 3,5 maand een gigantische hoeveelheid van maar liefst 118.300 BTC bij elkaar verzamelde. Met dit enorme vermogen is de wallet in kwestie zelfs de nummer 3 wat betreft de grootste wallets uit het ecosysteem. Inmiddels is tot op zekere hoogte bekend wie er zich schuilhoudt achter dit adres.

Bitcoin mysterie ontrafeld

Op 8 mei ontving het adres een allereerste transactie van 0,25 BTC. Hierna liep het storm en vloog de wallet in razend tempo de top 3 van grootste wallets binnen. Deze week verspreidde het nieuws zich en als gevolg werd er volop gespeculeerd over wie de enorme stapel in bezit heeft.

Sommigen gingen ervanuit dat het behoort tot een cryptobeurs, maar er werden ook theorieën gedeeld dat de wallet mogelijk zou toebehoren tot BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Op 15 juni diende de financiële reus een aanvraag in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een spot Exchange Traded Fund (ETF) voor BTC.

De gedachte hierachter is dat BlackRock nu alvast zou kunnen anticiperen op een mogelijk groen licht van de financiële waakhond.

Volgens gegevens van het blockchain-analyseplatform Arkham Intelligence lijkt Robinhood, het populaire Amerikaanse investeringsplatform, eigenaar te zijn van de mysterieuze wallet. Dit heeft te maken met het feit dat deze op het platform is getagd als ‘Robinhood Jump Trading Custody’.

Andere BTC beurs de eigenaar?

Er zijn daarnaast ook enkele aanwijzingen die suggereren dat Gemini, een in de Verenigde Staten gevestigde crypto exchange, iets te maken heeft met de reusachtige wallet.

De bekende Chinese journalist Colin Wu meldt via Wu Blockchain op X, voorheen bekend als Twitter, dat Gemini verantwoordelijk is voor een deel van de instroom richting de bitcoin wallet.

Gemini has transferred bitcoins to the new address bc1q….59v2 in the past 3 months. It currently holds 118,000 bitcoins, or about 3.08 billion U.S. dollars. It is currently the third largest bitcoin holder. The first and second largest Bitcoin addresses are Binance Cold Wallet…

— Wu Blockchain (@WuBlockchain) August 22, 2023

Het feit dat Gemini bitcoins heeft verstuurd richting de wallet met ongeveer 3,08 miljard dollar aan BTC betekent echter niet dat het meteen de eigenaar hiervan is.

,
Deze week wierp een mysterieuze bitcoin (BTC) wallet de schijnwerpers op zich nadat het in 3,5 maand een gigantische hoeveelheid van maar liefst 118.300 BTC bij elkaar verzamelde. Met dit enorme vermogen is de wallet in kwestie zelfs de nummer 3 wat betreft de grootste wallets uit het ecosysteem. Inmiddels is tot op zekere hoogte […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com