Onderzoekers ontwikkelen weersvoorspellingmodel op basis van AI

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Onderzoekers ontwikkelen weersvoorspellingmodel op basis van AI,

Onderzoekers van het Argonne National Laboratory en UCLA hebben onlangs een innovatief AI-model voor weersvoorspelling onthuld. Met gegevens met een lage resolutie belooft dit nieuwe model nauwkeurige voorspellingen die het onderscheiden van conventionele numerieke weervoorspellingsmodellen.

Het geavanceerde model past grote taalmodelbenaderingen toe die het mogelijk maken een vruchtbare ruimtelijk-temporele analyse uit te voeren met minder rekenkracht. Het kunstmatige intelligentiesysteem van Argonne is effectief in het snel verwerken van gegevens met een lage resolutie zonder verlies van nauwkeurigheid, in tegenstelling tot traditionele methoden die een hoge resolutie en enorme hoeveelheden rekenkracht vereisen.

AI interpreteert weersvoorspellingsgegevens nauwkeurig

Het geheim achter het succes van het model ligt in het gebruik van tokens die plekken op meteorologische kaarten vertegenwoordigen. Via deze tokens kan de AI grote hoeveelheden weergegevens interpreteren. Deze methode helpt bij het herkennen van patronen voor nauwkeurige voorspellingen die voorheen alleen mogelijk waren met behulp van gegevens met een hoge resolutie.

Door deze aanpak te hanteren kan het AI-model voorspellingen doen die vergelijkbaar zijn met die van andere traditionele modellen met hoge resolutie. Dit is een game changer, omdat het betekent dat nauwkeurige weersvoorspellingen niet langer gehinderd zullen worden door enige vorm van beperking, vooral als het gaat om computerbronnen.

Het ontwikkelingsteam van Argonne verwacht verdere verbeteringen in de nauwkeurigheid en efficiëntie van het model met de integratie van de aanstaande exaschaal-supercomputer Aurora. Verwacht wordt dat dit geavanceerde computersysteem de mogelijkheden van het model zal vergroten, waardoor het zelfs nog complexere weersvoorspellingstaken kan uitvoeren.

Ingewikkeldere analyses tegen een lagere (data)prijs

De geavanceerde rekenkracht van Aurora zal het AI-model in staat stellen grotere datasets te verwerken en ingewikkeldere analyses uit te voeren. Deze verbetering zal een revolutie teweegbrengen op het gebied van weersvoorspellingen, waardoor het mogelijk wordt om zware weersomstandigheden met grotere nauwkeurigheid en doorlooptijd te voorspellen, waardoor uiteindelijk levens en hulpbronnen worden gered.

De op leren gebaseerde weersvoorspellings-AI van het nieuwe Argonne National Laboratory vertegenwoordigt een aanzienlijke vooruitgang in de meteorologie. Deze innovatieve benadering van nauwkeurige weersvoorspellingen wordt effectiever dan ooit tevoren door het gebruik van grote taalmodeltechnieken en -mechanismen om deze te integreren in de Aurora-supercomputer.

De Aurora-supercomputer, die eraan komt, zal de mogelijkheden van het model verder vergroten door het in staat te stellen big data te verwerken voor ingewikkeldere analyses. Het zal ook een revolutie teweegbrengen in de weersvoorspelling, doordat het mogelijk wordt omstandigheden die tot zware stormen kunnen leiden, beter te voorspellen.

Het bericht Onderzoekers ontwikkelen weersvoorspellingmodel op basis van AI verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

Onderzoekers van het Argonne National Laboratory en UCLA hebben onlangs een innovatief AI-model voor weersvoorspelling onthuld. Met gegevens met een lage resolutie belooft dit nieuwe model nauwkeurige voorspellingen die het onderscheiden van conventionele numerieke weervoorspellingsmodellen. Het geavanceerde model past grote taalmodelbenaderingen toe die het mogelijk maken een vruchtbare ruimtelijk-temporele analyse uit te voeren met minder […]

Het bericht Onderzoekers ontwikkelen weersvoorspellingmodel op basis van AI verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.