oktober 2010: de eerste publieke miner komt uit

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Poclbm (Python OpenCL bitcoin miner) was een programma dat gebruik maakte van het OpenCL framework. Hierdoor werd het mogelijk om cryptocurrency, met name Bitcoin, te minen met een grafische kaart. Het was de eerste open-source GPU mining software ooit. Ook al drong Satoshi Nakamoto er op aan om aan het prille begin nog niet te beginnen met GPU minen, werd vanaf 1 oktober 2010 toch de eerste Bitcoin miner publiekelijk uitgegeven. Dit is enkele maanden nadat gebruiker ArtForz de eerste GPU Hash Farm opgezet had.
Gebruiker m0mchil van BitcoinTalk
Deze miner werd uitgegeven en grotendeels gemaakt door gebruiker m0mchil. Dit was – en is nog steeds- zijn gebruikersnaam op het BitcoinTalk forum. Hier registreerde hij zich op 5 februari 2010. Hij was voornamelijk in de periode 2010 tot en met 2013 erg actief. Daarna liet hij af en toe iets van zich horen, maar niet veel. Op 1 oktober 2010 plaatst hij het bericht over de nieuwe bitcoin miner, waardoor iedereen met zijn GPU (graphics processing unit) Bitcoin kan minen.
Persoon in deze blog
In deze blog komt de volgende persoon voor
Momchil Georgiev
Wij gaan er van uit dat achter de gebruikersnaam m0mchil de persoon Mochil Georgiev schuilgaat. Hij heeft ook een praatje gegeven tijdens een Bitcoin conference in 2013. Zijn LinkedIn profiel kan je hier bekijken. In de onderstaande video zie je zijn speech tijdens de conferentie in 2013.
Deze blog is onderdeel van de serie Geschiedenis van cryptocurrency
Het bericht oktober 2010: de eerste publieke miner komt uit verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.