Offline wallet voor cryptocurrency

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Offline wallets, veilig en betrouwbaar.
In een wereld in verandering is het altijd interessant om een deel van uw kapitaal te durven investeren in vooruitstrevende producten. Dat zijn cryptocurrencies absoluut. Het volatiele en nog ietwat onbekende karakter van deze valuta zorgt er voor dat er nog sprake is van zeer aanzienlijke schommelingen in de koers(en) en dat is voor beleggers of investeerders natuurlijk bijzonder interessant.
Wanneer u er eveneens aan denkt om een deel van uw kapitaal te investeren in cryptocurrencies is het echter steeds van belang om met een aantal factoren rekening te houden. Dit geldt niet in het minst voor wat de veiligheid betreft. Het gebruik van een offline wallet is bijvoorbeeld voor de serieuze investeerder een echte vereiste.
Wat zijn offline wallets precies?
Op het ogenblik dat u er voor kiest om één of meerdere cryptocurrencies te kopen dient u er rekening mee te houden dat u deze virtuele valuta ergens moet kunnen opslaan. De kans is bijzonder groot dat u er in eerste instantie voor kiest om gebruik te maken van een online wallet. Dit heeft alles te maken met het feit dat u in principe altijd en overal de mogelijkheid heeft om uw virtuele valuta te benaderen, te verzilveren, terug te investeren, etc. Dat lijkt op het eerste zicht interessant, maar online wallet’s brengen ook één niet te onderschatten risico met zich mee. Het feit dat u er namelijk altijd en overal aan kunt komen betekent ook dat de kans bestaat dat een hacker er met uw geïnvesteerde kapitaal vandoor gaat.
Bovenstaand risico wordt door de verschillende online wallet’s die er bestaan evenwel aanzienlijk verkleind, onder meer door de integratie van twee-staps verificatie. Toch, hoe veilig een online wallet ook claimt te zijn, het wordt in de praktijk altijd aangeraden om zeer voorzichtig om te springen met de hoeveelheid crypto’s die u daar in opslaat. Over het algemeen geldt dan ook het advies dat u enkel en alleen die hoeveelheid cryptocurrencies in uw online wallet moet opslaan die u mogelijks nodig kunt hebben voor dagelijks gebruik. Heeft u geïnvesteerd in cryptocurrencies met als doel om een virtueel spaarboekje aan te leggen? In dat geval kunt u, uw investering maar beter opslaan in een offline wallet.
Hoe werkt een offline wallet?
Zoals de naam reeds laat vermoeden is het zo dat een offline wallet niet op het internet is terug te vinden. Dit zorgt er voor dat ze veel minder gevoelig is voor hackers, maar toch is het gevaar nog niet helemaal geweken. Veel mensen denken dat ze door een desktop wallet te installeren op hun computer geen enkel risico meer lopen. Wanneer de computer echter verbonden blijft met het internet is er de blijvende dreiging van een mogelijke diefstal. Het installeren van een goede virus- en malwarescanner is dan een vereiste, maar nog beter is het natuurlijk om het systeem gewoon niet meer met het internet te verbinden.
Het eerste type offline wallet is dus de zogenaamde desktop wallet. Hiervoor kunt u gebruikmaken van enkele bekende clients zoals Bitcoin Core (de officiële Bitcoin client), maar ook Multibit en Bitcoin Armory. Wanneer u er voor kiest om één van deze desktop clients te gaan gebruiken moet u er evenwel altijd rekening mee houden dat u niet één keer, maar wel twee keer het risico loopt om uw crypto’s kwijt te spelen. Ook wanneer er namelijk sprake is van een hardware probleem en u geen back-up heeft genomen kunt u dag zeggen met uw handjes tegen het door u geïnvesteerde kapitaal. Omwille van deze reden kiezen tegenwoordig zeer veel (grote) investeerders voor een zogenaamde paper wallet.
De paper wallet, de veiligste oplossing voor uw cryptocurrencies?
Soms biedt de combinatie van klassieke opslagmogelijkheden en moderne investeringen u nog de meest ultieme oplossing van allemaal. Dit blijkt onder meer uit het bestaan van de zogenaamde ‘paper wallet’ om uw cryptocurrency in op te slaan. Het hele idee achter een paper wallet is dat de private keys offline op papier worden gezet en ergens veilig in een brandkast worden gestopt. In de praktijk is het eveneens mogelijk om online een paper wallet te genereren, maar het spreekt voor zich dat dan het hele oorspronkelijke principe achter dit type van wallet eigenlijk teniet wordt gedaan. Het spreekt dan ook voor zich dat dit niet meteen de beste keuze is.
Een paper wallet maken offline kan op verschillende manieren. Eén van de vaakst toegepaste opties wordt geleverd door het bestellen van een zogenaamde piper wallet printer. Deze maakt het mogelijk om een paper wallet te printen die nooit online heeft gestaan en dus volledig offline werd gegenereerd. Door het versturen van bijvoorbeeld uw Bitcoins naar uw public adres blijft het mogelijk om het saldo van uw investering in cryptocurrencies te bekijken. Nogmaals, wanneer u er voor kiest om gebruik te maken van een paper wallet is het wel van het grootste belang dat u deze op een veilige plaats opbergt. Bij een eventuele inbraak in uw woning kunnen uw crypto’s immers anders alsnog buitgemaakt worden.

Zelf een offline wallet genereren? Klik hier om naar Bitcoinpaperwallet.com te gaan.

Een hardware wallet, alle aandacht voor uw cryptocurrencies
Tot slot kunt u er voor wat een offline wallet betreft eveneens voor kiezen om te kijken in de richting van een hardware variant. In deze situatie koopt u een toestel welke specifiek is ontwikkeld voor het opslaan van uw cryptocurrencies. Veel van uw uiteindelijke keuze zal afhankelijk zijn van wat u precies met uw crypto’s wenst aan te vangen. Gaat u ze regelmatig gebruiken om bepaalde kopen mee te doen? Dan is een hardware wallet wellicht net wat praktischer.
Heeft u echter vooral geïnvesteerd in een bepaalde cryptocurrency om over een extra spaarboekje op de lange termijn te beschikken? In dat geval is een paper wallet misschien weer de beste keuze. Ondanks het feit dat het type offline wallet dus sterk afhankelijk kan zijn van uw persoonlijk doel mag het inmiddels wel duidelijk zijn dat het offline opslaan van uw cryptocurrencies steeds veruit de beste keuze is.

Meer weten over hardware wallets? Klik hier voor onze “cryptocurrency wallet” pagina.

The post Offline wallet voor cryptocurrency appeared first on Cryptostart.

Lees het originele artikel op Cryptostart.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.