Noord-Koreaanse hackers willen enorme bitcoin buit verkopen, zegt FBI

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Noord-Koreaanse hackers willen enorme bitcoin buit verkopen, zegt FBI,

Er zijn maar weinig landen op de wereld waarvan de overheid zo’n beruchte hacker is als Noord-Korea. De hacks zijn namelijk niet gericht op bijvoorbeeld nationale veiligheid, maar zitten direct in crimineel territorium. Nu zouden staatshackers een enorme hoeveelheid bitcoin (BTC) willen verkopen.

Lazarus wil gestolen bitcoin verkopen

Het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) waarschuwt crypto-bedrijven in een persbericht over de mogelijkheid dat de Noord-Koreaanse hackersgroepen Lazarus Group en APT38 kunnen gaan proberen om ruim 40 miljoen dollar aan bitcoin te verkopen. Aan de Noord-Koreaanse staat gelieerde hackers zouden ongeveer 1.580 BTC hebben gestolen.

De FBI heeft de tokens herleid tot zes verschillende wallet-adressen, die de hackers zouden kunnen gebruiken om de tokens op crypto exchanges te verkopen. De wetshandhaver denkt dat het bedrag afkomstig is van verschillende grote hacks. Zo zat Lazarus vermoedelijk achter de hack van de crypto-betalingsverwerker Alphapo (schade: $60 miljoen), de betalingsverwerker CoinsPaid ($37 miljoen) en crypto-walletprovider Atomic Wallet (ruim $100 miljoen dollar).

Noord-Korea financiert kernwapens met crypto

En dat zijn slechts de cijfers van de afgelopen tijd, de staatshackers zijn al veel langer bezig. Zo beschuldigde de FBI Lazarus begin dit jaar van de in juni van 2022 uitgevoerde hack van het cross-chain bridge-protocol Harmony Horizon. Dit protocol verloor eveneens ruim 100 miljoen dollar aan cryptocurrencies.

De diefstal op het bridge-protocol Ronin was nog veel groter, daar zouden de hackers meer dan 600 miljoen dollar mee hebben verdiend.

Hacks zouden een belangrijke bron van inkomsten vormen voor het bijzonder gesloten land. Hiermee haalt het namelijk genoeg geld op om zijn kernwapenprogramma mee te financieren. Maar de bearmarkt van 2022 gooide aardig wat roet in het eten. Ook de gestolen coins zijn namelijk minder waard geworden, wat de financiering erg onder druk heeft gezet.

,
Er zijn maar weinig landen op de wereld waarvan de overheid zo’n beruchte hacker is als Noord-Korea. De hacks zijn namelijk niet gericht op bijvoorbeeld nationale veiligheid, maar zitten direct in crimineel territorium. Nu zouden staatshackers een enorme hoeveelheid bitcoin (BTC) willen verkopen. Lazarus wil gestolen bitcoin verkopen Het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.