Nieuwe president van Argentinië is groot voorstander van Bitcoin

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Nieuwe president van Argentinië is groot voorstander van Bitcoin,

De rechtse libertariër Javier Milei, die beloofde “de inflatie te vernietigen” en bekend voorstander is van Bitcoin, is verkozen tot president van Argentinië, waardoor de op één na grootste economie van Zuid-Amerika mogelijk een onvoorspelbare en potentieel turbulente toekomst tegemoet gaat.

Met bijna 90% van de stemmen geteld, behaalde Milei, vaak vergeleken met Donald Trump, een overwinning met 56% van de stemmen, tegen de 44,1% die stemden voor zijn rivaal Massa. Milei’s tegenstander accepteerde de nederlaag zondagavond tijdens een persconferentie. Massa zei het volgende:

“De Argentijnen kozen een ander pad. Dit zijn duidelijk niet de resultaten waarop we hadden gehoopt, en ik heb Javier Milei gefeliciteerd met zijn overwinning, omdat hij de president is die door de meerderheid van de Argentijnen wordt gekozen voor de komende vier jaar.”

Voorstanders in extase, terwijl tegenstanders hun hart vasthouden

De aanhangers van Milei, die zijn overwinning vierden, beschreven hem als een economische visionair die bereid is Argentinië uit een van de ergste economische crises in decennia te halen. Net als tijdens zijn campagne beloofde Milei, die op 10 december aan de macht zal komen, de centrale bank te elimineren en de economie te dollariseren om een ​​financiële ramp te boven te komen, die 40% van de 45 miljoen Argentijnse burgers in armoede en een inflatie van boven de 140% heeft geduwd.

Tijdens het laatste presidentiële debat op zondag, waarvan veel experts dachten dat Massa had gewonnen, verklaarde Milei het volgende:

“Ik weet hoe ik de kanker van de inflatie moet vernietigen.”

Milei staat bij velen bekend als “El Loco” (de gek) en een populist die de klimaatverandering ontkent met radicale ideeën, waaronder het legaliseren van de verkoop van organen, het verbreken van de banden met de twee belangrijkste handelspartners van Argentinië, Brazilië en China, en het sluiten van twaalf ministeries.

Federico Finchelstein, een Argentijnse historicus gespecialiseerd in mondiale extreemrechtse bewegingen, zei zondag vóór de verkiezingen:

“Hij is extremer en onstabieler dan (Jair) Bolsonaro en Trump. Het is uiterst onvoorspelbaar wat deze persoon aan de macht kan doen.”

Javier Milei’s steun voor Bitcoin

Milei heeft eerder zijn steun uitgesproken voor Bitcoin (BTC) en stelde dat het een “terugkeer naar de oorspronkelijke schepper van het geld en de particuliere sector” vertegenwoordigt.

In tegenstelling tot de El Salvador-president Nayib Bukele, die leiding gaf aan de inspanningen om Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken, eiste Milei de “dollarisering” van de Argentijnse economie, waar het inflatiecijfer onlangs de 124,4% heeft overschreden. Barclays-analisten suggereren echter dat er geen sterke steun is voor een compromis over het voorstel voor dollarisering.

Massa daarentegen verzet zich tegen de dollarisering van de economie en heeft eerder zijn voornemen uitgesproken om een ​​digitale munt van de centrale bank (CBDC) te lanceren om de Argentijnse inflatiecrisis te helpen bestrijden.

Het bericht Nieuwe president van Argentinië is groot voorstander van Bitcoin verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

De rechtse libertariër Javier Milei, die beloofde “de inflatie te vernietigen” en bekend voorstander is van Bitcoin, is verkozen tot president van Argentinië, waardoor de op één na grootste economie van Zuid-Amerika mogelijk een onvoorspelbare en potentieel turbulente toekomst tegemoet gaat. Met bijna 90% van de stemmen geteld, behaalde Milei, vaak vergeleken met Donald Trump, […]

Het bericht Nieuwe president van Argentinië is groot voorstander van Bitcoin verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.