New York gaat crypto regelgeving aanscherpen met groene lijst

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

New York gaat crypto regelgeving aanscherpen met groene lijst,

De staat New York wil strengere regelgeving invoeren voor crypto. De New York State Department of Financial Services (NYDFS) heeft een wetsvoorstel opgesteld met het doel om de vereisten voor crypto-bedrijven aan te scherpen.

Onder leiding van hoofdinspecteur Adrienne A. Harris, heeft de NYDFS een nieuw initiatief gelanceerd, genaamd VOLT. Het VOLT-initiatief is een tweejarig programma dat als doel heeft om het toezicht op cryptocurrencies te versterken.

NEW: Superintendent Harris Announces Update on Two-Year Transformational Initiative to Strengthen NYDFS’ Nation Leading #VirtualCurrency Oversight.

More: https://t.co/llh9K3dM13 pic.twitter.com/nOJvfuel00

— NYDFS (@NYDFS) September 18, 2023

Crypto toezicht via ‘Groene Lijst’

Deze nieuwe normen zijn ontworpen om risico’s zoals illegale financiering, juridische uitdagingen, reputatiekwesties, marktvolatiliteit, liquiditeit en naleving van regels effectiever aan te pakken. Het doel is om de integriteit van de crypto-markt te versterken en beleggers beter te beschermen.

Een ander opvallend aspect van de voorgestelde regulering is kader van een “Groene Lijst“. Hiermee bepaalt de NYDFS welke cryptocurrencies en tokens in aanmerking komen voor notering op deze lijst. Op dit moment omvat de lijst enkele van de meest erkende namen in de cryptowereld, waaronder bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), evenals bepaalde stablecoins.

Harris benadrukt het belang van deze maatregelen:

“We hebben ons team uitgebreid, consumentenbescherming verbeterd en zijn in gesprek gegaan met beleidsmakers wereldwijd om de sector te reguleren en te laten groeien.”

New York vraagt feedback voor crypto regelgeving

Recente boetes aan cryptobeurzen als Robinhood en Coinbase tonen aan dat het New York State Department of Financial Services serieus bezig is met het reguleren van de cryptomarkt. De cryptobedrijven worden actief verantwoordelijk gehouden voor hun gedrag. De staat New York hanteert al strenge regelgeving in de vorm van een zogenaamde BitLicence.

Om ervoor te zorgen dat deze reguleringen voldoen aan de behoeften van de cryptogemeenschap, lanceert de NYDFS een oproep tot feedback. Hierdoor krijgen zowel beginners als doorgewinterde cryptoliefhebbers de kans om hun inzichten te delen en bij te dragen aan een beter gereguleerde cryptomarkt in New York. De voorgestelde regels zijn open voor publieke feedback tot 20 oktober 2023.

,
De staat New York wil strengere regelgeving invoeren voor crypto. De New York State Department of Financial Services (NYDFS) heeft een wetsvoorstel opgesteld met het doel om de vereisten voor crypto-bedrijven aan te scherpen. Onder leiding van hoofdinspecteur Adrienne A. Harris, heeft de NYDFS een nieuw initiatief gelanceerd, genaamd VOLT. Het VOLT-initiatief is een tweejarig […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.