Nederlandse Bitcoin-aanbieders ervaren hoge druk

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Bitcoin verbreekt record na record. De bitcoin koers behaalt elke dag bijna weer een nieuwe All Time High (ATH). Steeds meer mensen lijken in te stappen in de wondere crytowereld. Nederlandse Bitcoin aanbieders zoals Litebit, BTC Direct, Anycoin Direct en Bitonic lijken deze vraag niet altijd aan te kunnen. Een kort overzicht van de aanbieders en de berichten die zij de laatste tijd gecommuniceerd hebben.
Litebit: Minimale orderbedrag verhoogt
Litebit heeft ook moeite met de toegenomen vraag. Sinds eind november is de telefonische helpdesk van Litebit uitgeschakeld. Het team van Litebit beantwoord de vragen via social media en support tickets. Ook hebben ze vaak onvoldoende “voorraad” van de cryptomunten. Het aantal beschikbare munten staat dan ook regelmatig op 0. Dit wordt dan weer snel aangevuld met kleine hoeveelheden. De afgelopen dagen hebben zij actief op o.a. Facebook een vacature gedeeld voor nieuwe medewerkers. Gisteren werd bekend dat er zes nieuwe mensen zijn toegevoegd aan het Litebit team.
Orders bij Litebit
Voorheen was het mogelijk  om vanaf 20 euro cryptocurrency te kopen bij Litebit. Dit hebben zij tijdelijk op moeten hogen naar 150 euro. Orders onder dit bedrag kunnen op het moment niet worden gedaan. Het huidige ordervolume kun je bekijken via deze link.
BTC Direct: Minimale orderbedrag verhoogt en verificatie vertraging
BTC Direct, de Nederlandse aanbieder van Bitcoin, Litecoin en Ether heeft het ook zwaar op het moment. Als je de website opent dan krijg je groot de volgende melding te zien:

Een nieuw BTC Direct account verifiëren kan dus tot 5 werkdagen duren. Ook zij hebben het nu enorm druk. Ze werken nu met man en macht om iedereen snel te helpen. BTC Direct heeft er ook voor gekozen om het minimale orderbedrag te verhogen naar 200 euro. Als je BTC wilt kopen, dan krijg je de melding: “Het minimale aankoopbedrag voor de door u gekozen coin is tijdelijk opgehoogd naar 200 euro.”
Bitonic: Aanpassing minimumbedrag, verminderde telefonische bereikbaarheid
Ook de Nederlandse Bitcoin onderneming Bitonic heeft het lastig. In een nieuwsbericht schrijven zij:
“Door de grote interesse in Bitcoin en de daarmee samenhangende grote toeloop aan nieuwe klanten moeten wij tot onze spijt vaststellen dat wij momenteel over onvoldoende capaciteit beschikken om het serviceniveau te kunnen handhaven waar wij voor staan. Ons team werkt overuren en onze servers hebben het al niet minder zwaar.”

Minimale aankoop- en verkoopbedrag zijn aangepast
Het minimum aankoopbedrag wordt tijdelijk verhoogd naar 200 euro.
Het minimum verkoopbedrag wordt verhoogd naar 100 euro.
Er zijn geen berichten bekend over de snelheid van de verificatie.
Anycoin Direct
De aanbieder Anycoin Direct lijkt, volgens social media, het minste problemen te hebben. Aankoop kan schijnbaar nog vanaf 30 euro als je met iDEAL wilt kopen. Zij hebben enkel de livechat tijdelijk uit moeten schakelen, zoals je in de onderstaande tweet kan lezen.

Due to a large increase in both customers and questions, we have decided to temporarily disable our live chat, so we can clear our backlog.
Please don’t worry, we will answer your request, and we will make sure your request gets processed!
Thank you,
Anycoin Direct pic.twitter.com/AC2r5DjQyB
— AnycoinDirect (@AnycoinDirect) 6 december 2017

Waar kan je wel als beginner snel Bitcoin of andere crypto kopen?
Litebit verifieert ook nog snel, maar ook hier is het minimale orderbedrag gestegen. Vanaf 150 euro kun je bestellingen nog plaatsen. Je moet dan wel minimaal Tier 1 geverifieerd zijn. Naast een bankrekening moet je dus ook een telefoonnummer verifiëren.
Bitonic lijkt nog snel te verifiëren. Alleen je moet dan wel minimaal voor 200 euro aan Bitcoin kopen.
Anycoin Direct, geschikt voor de aankoop van Bitcoin, Ether, Monero, Stratis, NEO, Ether Classic, PIVX, Litecoin, Gulden, Dogecoin, Dash, Peercoin en Zcash, lijkt een goede keuze voor nu.
Via Changelly kun je ook nog met Creditcard snel Bitcoin kopen.
Bekijk alle Bitcoin-aanbieders
Litebit Bekijk
BTC Direct Bekijk
Bitonic Bekijk
Anycoin Direct Bekijk
Changelly Bekijk
Het bericht Nederlandse Bitcoin-aanbieders ervaren hoge druk verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.